137 total views

Cel mai arzator subiect al saptamanii pe toate canalele media este despre ordonanta 55/2014, care a fost data de Guvernul Ponta pentru traseism politic. Co-presedintii ACL, Romulus Bulacu si Cristian Buican au sustinut, ieri la sediul PDL, o conferinta de presa, dorind sa lamureasca anumite aspecte cu care se confrunta in campania electorala.

Coincidenta sau nu , conferinta acelistilor a avut loc dupa conferinta pesedistilor. Pesedistii i-au atacat pe Iohannis si Udrea incat le-au pus si o porecla: “gemenii lui Basescu”. Co-presedintele ACL, Cristian Buican a atacat la randul lui, in conferinta sa de presa,  pe candidatul social democratilor Victor Ponta, dar prin conducerea judeteana. Mai exact, acesta sustine ca “domnul Persu, de-a lungul anilor, s-a dovedit că este nociv pentru judeţul Vâlcea, este persoana care a condus Consiliul Judeţean, de fapt si domnul Cîlea a fost o marionetă, o păpuşă condusă de păpuşarul Persu, care îl scoate în faţă aruncându-i toate relele în cârcă”.

Cum va spuneam la inceputul materialului, subiectul cel mai dezbatut din conferinta a fost ordonanta traseismului politic unde, Buican a facut o descriere scurta despre ce inseamna acum Consiliul Judetean Valcea, pentru ACL, prin consilierii judeteni care activeaza din partea acestei aliante: „În Consiliul Judeţean Vâlcea, noul partid de dreapta are 16 consilieri judeţeni, PSD-ul are 12 consilieri judeţeni şi există un grup de trei independenţi – doi de la UNPR şi unul de la PPDD – , dar şi doi foşti membri ai PPDD, care nu se ştie în care partide s-au înscris. Justitia va stabili curand care au fost manevrele trecerii de la un partid la altul in ceea ce-i priveste pe cei doi consilieri judeteni. În aceste condiţii, Alianţa Creştin Liberală poate face o majoritate pe proiecte. ACL Vâlcea nu are o majoritate în Consiliul Judeţean, dar poate realiza o majoritate pe proiecte, în sensul că cei trei consilieri independenţi şi-au anunţat intenţia de a susţine proiectele în beneficiul judeţului şi a locuitorilor săi. De acum încolo, vom discuta cu consilierii independenţi astfel încât repartiţia fondurilor de către Consiliul Judeţean să nu mai fie făcută pe criterii politice, ci să fie respectate criteriile pe care noi le-am propus încă de acum doi ani şi pe care domnul preşedinte Ion Cîlea şi PSD-ul, în ansamblul său, nu le-a acceptat”.

Tot in cadrul conferintei Buican a adus acuze angajatilor Postei Romane ca impart pliante impotriva lui Iohannis atunci cand le duc pensionarilor pensia. Face apel pe aceasta cale la PSD si la Victor Ponta “sa inceteze cu lucruri care nu fac cinste zilelor 2014”.

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.