236 total views

Se pare că un nou scandal politic va lua proporții în perioada următoare…

Umblă zvonul că la București, în ședințele de partid ale PSD s-a hotărât detronarea celor care ocupă funcții de conducere la nivel de inspectorate școlare, dar la cum se rezolvă azi toate cele, noi tindem să credem că nu e doar un zvon, ci și o sămânță de adevăr dacă nu chiar adevărul. Altfel, nu se justifică ceea ce se întâmplă acum la inspectoratele școlare județene.

Pe înțelesul tuturor, se dorește mazilirea tuturor celor care nu dețin carnetul roșu, deși aceștia ocupă posturile în urma unor concursuri. Deci, nu politic! Și totuși, dacă posturile au fost ocupate prin concurs, ce treabă mai are politicul? Întreb…

Problema calificativelor neprimite, pentru anul școlar 2016-2017, de către inspectorii generali sau adjuncți, trena din toamna anului trecut. Cu toate astea, finalul de săptămână (vineri 16 februarie 2018) le-a adus ”nepricepuților galbeni” ori alte culori numai roșu nu, calificativele mult așteptate, dar care i-au dat peste cap. La nivel de țară, aproape toți, dacă nu chiar toți, au primit calificativul insuficient, un calificativ care îi poate da pe tușă pentru ocuparea unei funcții de conducere pentru o perioadă de 5 (cinci) ani.

În luna august a anului 2017, inspectorii adjuncți și generali ai ISJ-urilor au trimis către ministerul de resort, fișele în care s-au autoevaluat pentru a primi evaluarea finală. În jurul datei de 30 septembrie 2017, inspectorii se aștepatu să-și primească evaluările, dar acestea s-au pierdut pe drum ca și cartonașele bingo (sâc!). Informația pe care o deținem sub anonimat ar fi că fișele transmise chiar nu se mai găsesc, adică nu s-au mai înapoiat, iar calificativele de autoevaluare au fost modificate, primindu-se astfel doar calificativele insuficient. Într-un final inspectorii au primit alte fișe pe care au fost evaluați, fișe ”făcute” de cei din cadrul ministerului și pe care nu există punctajul dat de fiecare inspector în parte. Pe fișa lor erau trecute trei rubrici de calificativ – punctaj maxim, punctaj autoevaluare și punctaj evaluare. Aceștia s-au autoevaluat și urma punctajul obținut de la minister, cel cu evaluarea. Numai că, surpriză…toți sunt ”insuficienți”. Această conspirație cu siguranță va ajunge pe masa unei instanțe!!!

Cele relatate sunt informații primite direct din interiorul ministerului, de la o victimă a sistemului.

Vom reveni!

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.