1,451 total views

….și ne referim, deocamdată, strict la lucrările marca Pilșoi, lucrări ce nu pot fi justificate.

Într-un articol cu titlul „lucrările marca Pilșoi, ascunse de conducerea ABA Olt” publicat în data de 21 mai a.c., menționam despre angajatul Plișoi că ar fi primit foloase necuvenite, luni de zile fiind detașat la Cantonul Voineasa doar pe hârtie, în realitate ar fi efectuat diverse lucrări „mărețe” la „cantonul” Prală. Am menționat că deținem și un document emis de SGA Vâlcea către ABA Olt, cu destinația plăți și nu are rost să reluăm textul, dar îl puteți reciti AICI și AICI

În tot acest timp am solicitat și scris clarificări oficiale. Concret, conducerea să ne comunice care sunt angajații de la SGA Vâlcea care au figurat în delegație două luni de zile la Voineasa, pentru amenajarea cantonului din zonă, administrat de ABA Olt și justificarea lucrărilor.

„Pentru lucrările de întreținere și renovare a cantonului Voineasa din cadru ABA Olt, un singur salariat a beneficiat de diurnă și cazare neoficială, conform ordinelor de deplasare pentru perioadele 18.11.2019 – 29.112019 / 02.12.2019- 13.12.2019 / 20.01.2020- 31.01.2020 conform regulamentului UE al Parlamentului European și al Consiliului nr 679/2016 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date art. 4 alin. 1, numele unei persoane constituie o informație cu caracter personal în consecință nu putem să răspundem solicitării dumneavoastră”

Acesta a fost răspunsul ABA Olt, extrem de scurt, în condițiile în care suspiciunile unor lucrări invocate și neexecutate există și acum. Vorbim totuși de o muncă plătită din bani publici, unui angajat care ar fi lucrat la casa directorului, în timpul programului de lucru. Angajații, unii dintre ei, simțindu-se chiar discriminați dpdv al calificărilor, adică lucrările efectuate de angajatul Pilșoi puteau fi efectuate și de ei, având poate aceleași calificări sau poate chiar mai multe, au fost extrem de deranjați cum ajung unii să dețină rangul de „angajat preferat” și își măresc veniturile pe ochi frumoși.

Totuși, Pilșoi, să nu uităm că are soția angajată fix la intrarea în administrație, adică era om de încredere pentru cel din biroul de la etajul 1, raportând intrările care nu îl vizau direct pe el. Pentru acest efort administrativ, soțul i-a fost recompensat substanțial, devenind din momentul respectiv invidiat de majoritatea colegilor.

Am așteptat acest răspuns, sperând că noul director, Țigaret Gheorghe, nu se va juca cu focul și va face tot posibilul să demonteze ceea ce am sesizat. Observăm că i-am dat un credit pe care nu îl merita, ascunde lucrările acoperindu-l evident pe fostul director Prală Ștefan. Lucrările efectuate de Pilșoi la cantonul Voineasa, rămân în continuare un mister. Nu am primit de fapt nici cea mai mică informație cu privire la lucrări – ce anume s-a renovat și care a fost costul lucrărilor ori documente justificative.

Acest răspuns evaziv ne demonstrează că angajații au dreptate și pe mandatul lui Prală Ștefan foarte multe achiziții sunt suspecte și ar trebui să stea pe masa instituțiilor cu drept de control. Țigaret, nu este străin de absolut nimic, fiind în această unitate vâlceană din toate timpurile, cu toate astea preferă să facă jocul unui grup de lucru format în interior și care conduce și acum, el fiind doar un executant!!!

Pilșoi, în trei reprize a câte 10 zile, a efectuat singur reparații capitale la canton Voineasa și nu a avut nevoie nici măcar de un saraol să-i țină și lui de una de alta, că doar a făcut reparații capitale. Vedem cum conducerea ABA Olt se afundă în minciună, încercând să îngroape în trei rânduri lucrările efectuate de un angajat, invocând legislația europeană cu privire la datele cu caracter personal și aruncând la gunoi solicitarea noastră – justificarea lucrărilor cu documente.

Țigaret Gheorghe, ca director de administrație, îmbrățișează deja un mod de lucru suspect, acoperind ilegalitățile adminsitrației Prală.

Este tot mai adevărat că lucrări la cantonul Voineasa, în perioadele menționate în răspuns, nu s-au efectuat, că angajatul chiar a lucrat la casa directorului Prală, iar în toată această perioadă a fost pontat și plătit de administrația ABA Olt ca executând lucrări în folosul instituției, deși a executat lucrări în folosul unui terț la casa lui particulară. Pilșoi a beneficiat de salariu, diurnă și bani de cazare pentru 30 de zile. Legislația permite să nu justifici cazarea neoficială, adică poți băga toți banii în buzunar și tu să dormi la un prieten, la o rudă, la cine te poate ține fără costuri.

Acest articol este o nouă sesizare publică către ABA Olt

Care este costul total al lucrărilor la cantonul Voineasa și din ce este compus? Vă solicităm să ne puneți la dispoziție, în copie, toate documentele justificative pentru reparațiile capitale invocate, de fostul director Prală Ștefan, a fi fost efectuate – achiziție materiale de construcție, documente justificative pentru transportul acestora, dovada plății către angajat a diurnei și cazării neoficiale sau alte documente care să justifice lucrările.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.