257 total views

Anul acesta vremea a fost mai mult închisă, umedă, iar precipitațiile căzute au depășit semnificativ cantitatea medie lunară multianuală a lunii octombrie care pentru România este de 43,5 l/mp.

SEDIU-ABA-OLT

Deși încă nu s-a încheiat luna octombrie, la unele stații hidrometrice din județul Vâlcea cantitatea totală de precipitații a depășit 100 l/mp sau s-a apropiat de această valoare. Astfel, la stația hidrometrică Olănești Băi s-au totalizat 125.4 l/mp, la stația hidrometrică Vaideeni 105 l/mp, iar la Rm.Vâlcea 94.6 l/mp.
Regimul excedentar pluviometric s-a reflectat și în regimul hidrologic al cursurilor de apă. Debitele medii zilnice s-au menținut în general peste valorile debitelor medii lunare la majoritatea stațiilor hidrometrice din județul Vâlcea.
O analiză comparativă a acestor valori la cele 33 de stații hidrometrice la data de 21.10.2015, reflectă situatia debitului mediu zilnic în general între 73% și 700% față de debitele medii lunare multianuale ale lunii octombrie.
În cursul lunii octombrie în perioadele cu precipitații abundente pe cursurile de apă din județul Vâlcea s-au produs creșteri de niveluri dar fără atingerea sau depășirea cotelor de apărare.
,,Precipitațiile căzute au dus și la refacerea nivelului apei în fântâni, astfel normalizându-se alimentarea cu apă a populației în zonele unde nu există rețea de apă potabilă’’, a precizat Ion Stoenescu, Director ABA Olt.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.