Loading

Românul acuzat că şi-a ucis soţia şi fiul în Texas, prins în România după ce a fost reclamat de mama sa

Camil Mătase, bărbatul de origine română cu domiciliul în SUA acuzat că şi-a ucis soţia şi fiul în locuinţa lor din Texas, a fost prins de către poliţiştii români pe raza judeţului Vrancea, după ce a fost reclamat de mama lui.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, la data de 18 noiembrie 2013, mama lui Camil Mătase a sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov cu privire la faptul că fiul său, care locuieşte în SUA, a revenit în ţară în perioada 14-15 noiembrie, împrejurare în care i-a relatat că şi-a ucis, prin împuşcare, soţia şi unul dintre fii.

Ca urmare a denunţului formulat, au fost efectuate verificări, atât în mediul virtual, cât şi pe linie de cooperare poliţienească, rezultând că în localitatea de domiciliu a acestuia din Texas au fost găsiţi decedaţi soţia şi fiul acestuia, care prezentau la nivelul capului plăgi prin împuşcare.

Miercuri, Camil Mătase a fost localizat pe raza judeţului Vrancea, unde a fost prins de poliţişti.

Iniţial, el a fost reţinut de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat şi deosebit de grav, însă a fost adus la Bucureşti, după ce ancheta a fost preluată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Bărbatul va fi prezentat joi Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile.

Potrivit presei americane, Camil Mătase, în vârsta de 48 de ani, este suspectat că şi-a ucis soţia, Emilia Mătase, şi fiul cel mare, Emanuel Mătase, în vârstă de 26 de ani.

Cel care a descoperit trupurile neînsufleţite a fost fiul cel mic al familiei, Teo Mătase.

“De cele mai multe ori pare a fi ireal. Nu pot să cred că nu voi mai putea vorbi cu mama şi cu fratele meu. Acest lucru pare atât de ciudat şi de definitiv”, a declarat băiatul presei americane.

Principalul suspect, Camil Mătase, a plecat din Statele Unite în România, iar FBI a luat legătura cu autorităţile din România pentru a-l găsi şi extrăda în Statele Unite.

AGERPRES/(AS-autor: Eusebi Manolache, editor: Florin Marin)

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.