Loading

McDONALD’s şi POEMA & MUSSE premiate pentru practicile de protecţie a mediului

Doi chiriaşi din River Plaza Mall Râmnicu Vâlcea au fost premiaţi, săptămâna aceasta, de Sonae Sierra. Această iniţiativă a Planet Sierra Tenant Award are ca scop recunoaşterea magazinelor cu cele mai bune practici de mediu.
Sonae Sierra a distins chiriaşii McDONALD’s şi POEMA & MUSSE din River Plaza Mall cu Premiul Planet Sierra Tenant Award 2012, o iniţiativă inovatoare şi de pionierat în acest sector, care are scopul de a recompensa chiriaşii cu cele mai bune practici de mediu pe parcursul întregului an. Fiecare a primit câte un CEC în valoare de 2.500 euro şi câte o statuetă. McDONALD’s a fost distins în cadrul acestei ediţii cu Premiul Planet Sierra Tenant Award pentru performanţa ecologică demonstrată prin controlarea impactului activităţilor, produselor şi serviciilor sale asupra mediului, ca parte a politicii interne implementate.  Bunele practici adoptate în 2012 includ reducerea consumului de apă prin montarea robinetelor cu temporizator, colectarea separată a deşeurilor, neutralizarea deşeurilor de origine animală şi depozitarea lor în recipienţi speciali, instalarea unui sistem de filtrare a aerului ce reţine depunerile de grăsime şi alte impurităţi, folosirea separatoarelor de grăsimi, infuzarea canalizării cu o substanţă specială ce conţine microorganisme pentru a dezintegra grăsimile evacuate, folosirea de detergenţi aprobaţi de Ministerul Sănătăţii, folosirea de ambalaje biodegradabile sau reciclabile, folosirea de freon ecologic la agregatele frigorifice şi recuperarea freonului înlocuit, măsuri de reducere a consumului de energie şi măsurători periodice ale nivelului de zgomot, pentru evitarea poluării fonice.
Competiţia se desfăşoară în şapte ţări
Magazinul POEMA & MUSSE a fost recompensat pentru angajamentul demonstrat în protejarea mediului înconjurător prin aplicarea următoarelor practici: depozitarea corespunzatoare a substanţelor de curăţire, eficientizarea consumului de energie electrică prin folosirea becurilor economice, colectarea selectivă a deşeurilor în vederea reciclării, campanii de crestere a gradului de conştientizare pentru angajati şi verificarea periodică a echipamentelor de climatizare. „Gradul de conştientizare al chiriaşilor şi partenerilor noştri în ceea ce priveşte un management corect al mediului este o prioritate pentru Sonae Sierra, deoarece succesul implementării Sistemului de Management al Mediului în cadrul River Plaza Mall, certificat ISO 14001, depinde şi de contribuţia chiriaşilor noştri. Premiul Planet Sierra Tenant Award ne permite să recompensăm chiriaşii care colaborează cu noi pentru a minimiza efectele negative asupra mediului, oferindu-le şansa să se evidenţieze în rândul competitorilor, şi sperăm ca exemplele bune oferite atât de candidaţi, cât şi de câştigători, să îi inspire pe cei care încă nu sunt conştienţi de aceste probleme”, a spus Elsa Monteiro, directorul Departamentului de Sustenabilitate al Sonae Sierra. Competiţia are loc în toate centrele comerciale ale companiei din cele şapte ţări în care activează şi a fost lansată în anul 2010.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.