1,263 total views

Screenshot_2016-03-10-14-43-05-1

În urma emiterii Atenţionării Hidrologice nr.13 din 09.03.2016, Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a instituit Cod Galben de inundaţii, în intervalul 10.03.2016 ora 02:00 – 11.03.2016 ora 12:00 pe râurile din bazinele hidrografice: Timiş superior şi afluenţii săi, Bârzava, Moraviţa, Caraş, Nera (judeţele Caraş-Severin şi Timiş), Cerna (judeţele Gorj şi Caraş-Severin), Drincea, Desnăţui (judeţele Mehedinţi şi Dolj), Jiu superior şi mijlociu şi afluenţii săi din judeţele Hunedoara, Gorj, Mehedinţi şi Dolj), afluenţii Oltului inferior din judeţele Gorj, Vâlcea şi Olt.
Ca măsură de combatere a inundațiilor SGA Vâlcea a constituit echipe mixte de verificare și recunoaștere în teren în punctele vulnerabile de pe cursurile de apă din judet. În acest moment SGA Vâlcea acționează ca masură de prevenție pe pârâul Stăncălău, în localitatea Băbeni aval pod pe DN Rm Vâlcea – Drăgășani, executând o lucrare de decolmatare a albiei minore cu sistematizarea materialului rezultat pe ambele maluri sub formă de dig folosind un excavator din dotare. Prin această intervenție se asigură o secțiune optimă de scurgere a apelor în caz de viitură.

În funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice, precum și alte acţiuni pe care ABA Olt și SGA Vâlcea le va întreprinde în situații asemănătoare.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.