219 total views

În data de 22.04.2015, ora 9,00, s-a desfasurat la sediul Institutiei Prefectului Judetului Valcea, şedinţa ordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea, a cărei ordine de zi a fost stabilită prin Ordinul Prefectului nr. 187/17.04.2015. Au fost analizate şi aprobate următoarele materiale :

– Situațiile de urgență înregistrate pe raza județului Vâlcea în perioada 12 februarie – 21 aprilie 2015, inventariate la nivelul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Vâlcea.
– Planul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea pentru asigurarea cu resurse umane, materiale şi financiare pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă în anul 2015.
– Analiza activităţii şi a modului de îndeplinire a măsurilor de către membrii cu funcţii de sprijin din cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea în perioada sezonului rece, rezultatele obţinute şi elaborarea de propuneri pentru eficientizarea acestui segment de activitate.
– Campania naţională de informare şi pregătire a populaţiei „Nu tremur la cutremur”.
– Prezentarea necesarului de combustibil (motorină) pentru executarea lucrărilor de intervenție la infrastructura de drumuri de pe raza județului Vâlcea afectată de calamitățile naturale înregistrate în ultima perioadă.

În context, domnul prefectul a solicitat primarilor din judeţ precum si tuturor factorilor de decizie din cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea să dea dovadă de maxima responsabilitate în organizarea intervențiilor la posibile situaţii de urgenţă şi să acţioneze astfel încât urmările acestora sa fie înlăturate cat mai rapid posibil. În cadrul Institutiei Prefectului Judetului Valcea s-a desfasurat, in aceeasi zi, incepand cu ora 11,00, sedința de lucru cu primarii, secretarii unităților administrativ-teritoriale și responsabilii cu registrul agricol din judet.

Ordinea de zi a cuprins următoarele puncte:

– Campania de depunere a cererilor unice de plată pentru anul 2015 – Prezentata de dl. Pintea Adrian – Director Executiv APIA Vâlcea

– Legea 145/2014 pentru stabilirea unor măsuri de reglementare

a pieței produselor din sectorul agricol – Prezentata de Dr. ing.
Marin Cernătescu – Director Executiv Direcția pentru Agricultura Vâlcea

– Prevenirea și combaterea bluetongue (boala limbii albastre) – Prezentata de Dr. Mihai Gabriel Miclea – Director Executiv DSVSA Vâlcea

– Informare privind activitatea ISU Vâlcea și activitatea de pregătire în domeniul situațiilor de urgență – prezentata de Col. Ionel Nuță – Adjunct Inspector Șef ISU Vâlcea

PREFECT,DUMITRU NICU CORNOIU

 

Distribuie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.