Francu, Paste dupa gratii

Primarul R├ómnicului a fost re┼úinut de magistra┼úii Bucure┼čteni pentru 29 de zile ├«n cazul ÔÇ×┼×pag─â la Prim─ârie IIÔÇŁ

Emilian Fr├óncu a fost re┼úinut vineri dup─â-amiaz─â ├«n arest preventiv pentru 29 de zile. M─âsura a fost luat─â de magistra┼úii Tribunalului Bucure┼čti dup─â ce procurorii DNA l-au re┼úinut pe primar sub acuza┼úia de luare de mit─â ├«n cazul unui flagrant efectuat joi, 25 aprilie. De┼či recursul f─âcut de avoca┼úii primarului din R├ómnicu V├ólcea va fi judecat ├«n aceste zilela Curteade Apel Bucure┼čti exist─â destule indicii c─â alesul local va petrece s─ârb─âtorile pascale ├«n spatele gratiilor. Suma pe care a solicitat-o primarul Fr├óncu unui arhitect bucure┼čtean se ridic─â la aproximativ 20.000 euro.

Concurs de ┼čp─âguial─â

Fr├óncu a fost re┼úinut ├«n baza denun┼úului f─âcut de arhitectul bucure┼čtean Drago┼č Sorin Popescu, c├ó┼čtig─âtor al unui concurs de solu┼úii pentru amenajarea zonei centrale a ora┼čului. Proiectul urma s─â fie pus ├«n practic─â de asocierea cabinetului individual de arhitectur─â Drago┼č Sorin Popescu ├«mpreun─â cu Ductil Construct SRL ┼či Complet Instal Design SRL. Valoarea proiectului a fost estimat─â de reprezentan┼úii Executivului local la 8,8 milioane lei, finan┼úarea acestuia urm├ónd a fi f─âcut─â din fonduri comunitare. ÔÇ×Este un proiect declarat c├ó┼čtig─âtor ├«n urma unui concurs de solu┼úii organizat de prim─ârie. Prevede amenajarea zonei centrale de l├óng─â parcul Mircea cel B─âtr├ón p├ón─â spre magazinul Cozia. Este un proiect complex, cu parcare subteran─â pe dou─â nivele, amenajarea unor c─âi pietonale ┼či a unor spa┼úii comercialeÔÇŁ, a explicat viceprimarul Gheorghe Ioni┼ú─â. Pentru plata costurilor de proiectare, estimate la aproximativ 200.000 euro, primarul Fr├óncu a solicitat, ├«n 22 aprilie, 10% din valoarea proiectului. Banii trebuiau s─â fie l─âsa┼úi la secretariatul Televiziunii V├ólcea 1, post ├«nfiin┼úat ┼či controlat din umbr─â de edilul din R├ómnicu V├ólcea. Descinderile f─âcute de procurorii DNA au scos la iveal─â suma de 50.000 lei inscrip┼úionat─â cu ÔÇ×mit─âÔÇŁ ├«n secretariatul televiziunii. Al┼úi 40.000 lei urmau s─â ajung─â ├«n conturile societ─â┼úii sub forma unui contract de sponsorizare virat de arhitect pentru difuzarea manifest─ârilor dedicate celebr─ârii a 625 de ani de la atestarea documentar─â a ora┼čului.

ÔÇ×Prim─âriei R├ómnicului i sÔÇôa recomandat de c─âtre Curtea de apel Craiova s─â se constituie parte civil─â pentru recuperarea banilor ├«n dosarul <<Locuri de joac─â>>. Verifica┼úi la Prim─ârie dac─â s-a f─âcut acest demers. Dac─â nu s-a constituit parte ├«n acest dosar ├«nseamn─â c─â este o cumetrie ├«ntre Fr├óncu ┼či Gut─âu. De aceea sus┼úin c─â Fr├óncu a avut un profesor bun ├«n Mircia Gut─âuÔÇŁ

Romeo Rădulescu, fost primar Râmnicu Vâlcea.

 

┼×pag─â pe re┼úeta Gut─âu

Cu ┼čapte ani ├«nainte Prim─âria R├ómnicului a fost zguduit─â ├«n primul caz ÔÇ×┼×pag─âla Prim─ârieÔÇŁ de arestarea preventiv─â a primarului Gut─âu ┼či a viceprimarului Nicolae Dicu. Cei doi operau ├«ntr-un mod similar, Gut─âu trimi┼ú├óndu-l pe Dicu pentru a ridica prima tran┼č─â de 20.000 de euro dintr-o mit─â de 50.000 euro solicitat─â omului de afaceri Crinu Popescu. ÔÇ×Modul de a opera este la fel cu cel al lui Gut─âu. Nu doar aici se v─âd similitudini cu perioada Gut─âu. Modul de a nu pl─âti facturile era valabil ┼či ├«nainte de a prelua eu conducerea Prim─âriei. Eu nu m-am ├«nt├ólnit personal cu niciunul din antreprenorii care au derulat contracte cu Prim─âria ├«n perioada mandatului meu. Pe de alt─â parte, Prim─âriei R├ómnicului i sÔÇôa recomandat de c─âtre Curtea de apel Craiova s─â se constituie parte civil─â pentru recuperarea banilor ├«n dosarul <<Locuri de joac─â>>. Verifica┼úila Prim─âriedac─â s-a f─âcut acest demers. Dac─â nu s-a constituit parte ├«n acest dosar ├«nseamn─â c─â este o cumetrie ├«ntre Fr├óncu ┼či Gut─âu. De aceea sus┼úin c─â Fr├óncu a avut un profesor bun ├«n Mircia Gut─âuÔÇŁ, a declarat fostul primar al R├ómnicului, Romeo R─âdulescu.

Primărie abandonată în mâna PSD

De┼či postul de primar apar┼úinea liberalilor, Emilian Fr├óncu a fost nevoit s─â cedeze atribu┼úiile func┼úiei vicelui pesedist Ion Gigi Matei, la acel moment viceprimarul liberal Gheorghe Ioni┼ú─â av├ónd ├«nregistrat─â demisia din func┼úie. Ulterior liberalul a fost nevoit s─â revin─â asupra deciziei ┼či s─â revin─â ├«n pozi┼úia de secund al lui Matei. ┬áÔÇťÔÇ×Atribu┼úiile func┼úiei de primar au fost delegate de domnul Fr├óncu c─âtre colegul meu Gigi Matei. La ora 08:05 eu ├«mi depusesem demisia. Sigur, am fost nevoit s─â revin asupra deciziei dup─â ┼čedin┼úa Biroului Permanent Teritorial al partidului. Am fost pus la zid de colegii mei pentru c─â mi-am dat demisia. Pentru mine este o decizie foarte grea, cea pe care am luat-o joi searaÔÇŁ, a declarat Gheorghe Ioni┼ú─â, viceprimar al R├ómnicului. Ioni┼ú─â a fost convins s─â fac─â acest gest┬á de c─âtre colegii s─âi liberali, condu┼či de liderul organiza┼úiei jude┼úene, Cristian Buican. Liberalii s-au ar─âtat ├«ngrijora┼úi c─â aripa pesedist─â din Consiliul Local ar putea declan┼ča un puci pentru confiscarea func┼úiilor de conducere din Executivul local. Totodat─â, surse din cadrul PNL sus┼úin c─â liderii jude┼úeni ai filialei PNL a┼čteapt─â o eventual─â demisie din func┼úia de primar a lui Emilian Fr├óncu, dup─â ce acesta a fost re┼úinut pentru 29 de zile sub m─âsura arestului preventiv de c─âtre magistra┼úii Tribunalului Bucure┼čti.