948 total views

În week-end, o patrulă de jandarmi din cadrul Postului de Jandarmi Voineasa împreună cu lucrători ai Serviciului Salvamont Vâlcea în timp ce se aflau în deplasare pe pârtia Vidra din localitatea Voineasa au observat un bărbat căzut pe pârtie. Aceştia au intervenit pentru recuperarea numitului B. Victor de 33 de ani din Sibiu pe care l-au coborât până la baza pârtiei unde i-au acordat măsurile de prim ajutor.

Bărbatul s-a tăiat în cantul schiului la fesa dreaptă, fapt ce l-a pus în imposibilitatea de a mai coborî pe schiuri. După acordarea măsurilor de prim ajutor bărbatul a fost transportat cu ambulanţa la spitalul din oraşul Brezoi pentru investigaţii medicale şi tratament.

Tot în acest weke-end, jandarmii şi salvamontiştii au mai intervenit în sprijinul a 12 turişti accidentaţi pe pârtia de schi care prezentau tăieturi, entorse sau luxaţii, cărora le-au acordat măsuri de prim ajutor şi pe care i-au coborât la baza pârtiei pentru a le înlesni deplasarea spre unităţi spitaliceşti.

Cetăţenii care aleg să îşi petreacă timpul liber în această perioadă de iarnă în zona montană a judeţului Vâlcea sunt sfătuiţi de jandarmii montani şi salvamontişti să respecte următoarele reguli:

– înainte de a pleca în excursie, să se informeze asupra itinerarului propus, gradului de dificultate şi starea vremii;
– să plece pe munte doar cu echipament adecvat (cu grad ridicat de protecţie termică), lanternă, rucsac, trusă de prim-ajutor;
– să informeze cabanierul asupra traseului ales şi să se înscrie în registrul de trafic al turiştilor, lăsând datele complete;

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.