1,234 total views

Compania poloneză “Janikowskie Zakłady Sodowe Janikosoda” a demarat o ofertă publică de preluarea (OPP) societăţii “Uzinele Sodice Govora – Ciech Chemical Group” (UZIM), potrivit unui comunicat remis ieri BVB. Firma poloneză deţine 92,9126% din capitalul social al UZIM, iar oferta vizează un număr de 10.293.177 acţiuni UZIM, adică un procent de 7,087% din acţiunile emitentului, precizează comunicatul. Ofertantul intenţionează să lanseze, după finalizarea ofertei, procedura de retragere de la tranzacţionare a UZIM.

“Janikowskie Zakłady Sodowe JANIKOSODA” face parte din grupul “Ciech”, companie listată pe Bursa de la Varşovia. Cel mai mare acţionar al “Ciech”, cu 38,72% din capitalul social, este Trezoreria statului din Polonia.
Potrivit anunţului, preţul din ofertă este de 0,28 lei/unitate, cu 154% mai sus decât ultimul preţ de tranzacţionare, din 20 ianuarie, când a fost de 0,11 lei/unitate.

Potrivit legislaţiei în vigoare, preţul din ofertă trebuie să fie maximul dintre cel mai mare preţ plătit de ofertant sau de persoanele cu care acţionează concertat, din ultimele 12 luni, preţul mediu ponderat de tranzacţionare, aferent aceluiaşi interval de timp, anterior datei de depunere la ASF a documentaţiei de ofertă şi valoarea activului net unitar.
Cel mai mare preţ plătit de ofertant în ultimele 12 luni este de 0,28 lei/unitate, preţul mediu ponderat, aferent aceleiaşi perioade este de 0,279 lei/unitate, iar valoarea unitară a activului net este -2,34 lei/acţiune, potrivit datelor din ofertă.
OPP se va desfăşura pe o perioada de 15 zile lucrătoare, între 30 ianuarie 2014 şi 19 februarie 2014, potrivit comunicatului citat.

În cadrul Adunării Generale din 8 octombrie, acţionarii au votat aderarea societăţii, în calitate de garant suplimentar al unui împrumut, în valoare de 100.000.000 de zloţi polonezi, contractat de către “Ciech”, de la mai multe bănci din Polonia.

Grupul polonez “Ciech” a achiziţionat în 2006 “Uzinele Sodice Govora”, din judeţul Vâlcea. “USGovora-Ciech” produce sodă calcinată uşoară şi grea, silicat de sodiu lichid, silicat de sodiu solid şi derivaţi ai sodei.

bursa.ro

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.