1,029 total views

Peste 40 000 de vâlceni din 20 de localităţi nu au energie electrică în acest moment. Unii dintre consumatori stau în beznă de aseară

Potrivit ISU, 339 de posturi de transformare au fost afectate de căderile abundente de zăpadă. Astfel, au rămas fără energie electrică peste 40 000 de vâlceni. Printre localităţile unde nu există curent electric se numără Cernişioara, Tomşani, Pietrari, Costeşti, Horezu, Berislăveşti, Perişani, Titeşti, Boişoara, Câineni, Racoviţa, Brezoi, Malaia, Voineasa, Călimăneşti, Galicea sau Olanu. Cea mai dificilă situaţie se înregistrează însă în nordul judeţului Vâlcea, unde peste 7 000 de oameni nu au energie electrică. Doar în localităţile Racoviţa, Titeşti şi Boişoara au rămas fără curent peste 2 500 de consumatori ai CEZ.

În oraşul Băbeni, 1 200 de locuitori au rămas fără energie electrică. De asemenea, în zona Pietrari –Cernişoara-Horezu peste 3 000 de oameni aşteaptă ca furnizorul de energie electrică să remedieze problemele apărute la posturile de transformare.

Deocamdată, în Vâlcea nu sunt drumuri blocate, iar pe DN 7 se circulă în condiţii de iarnă până la limita cu judeţul Argeş. “În acest moment nu mai viscoleşte, stratul de zăpadă are o grosime de peste 50 de centimetri în unele localităţi. Nu avem drumuri blocate. Am avut o problemă pe DN 7 azi-noapte, din cauza unui copac care a căzut pe carosabil. De asemenea, circulaţia feroviară a fost blocată pentru 50 de minute în această dimineaţă, un tren Săgeata Albastră a fost nevoit să staţioneze în gara din Călimăneşti”, precizează Mircea Nadolu, prefectul judeţului Vâlcea.

Potrivit ISU, o ambulanţă care transporta un copil de doi ani a rămas blocată noaptea trecută pe DN 7A, în Brezoi, din cauza unor stâlpi căzuţi pe carosabil. La faţa locului a intervenit o altă autospecială, iar copilul a fost transbordat. De aseară a intrat în vigoare o atenţionare de Cod Galben de viscol, valabilă până astăzi, la ora 22.00. Cerul va fi acoperit şi pe arii extinse vor fi precipitaţii, predominant sub formă de ninsoare. Local, cantităţile de precipitaţii pot atinge izolat 15 l/mp. Se va depune un nou strat de zăpadă, până la 15-20 cm. Vântul va sufla slab până la moderat cu intensificări mai ales în jumătatea sudică a judeţului, viteza vantului la rafală putând atinge si depăşi 40-50 km/h, viscolind ninsoarea şi spulberând zăpada.

adevarul.ro

http://adevarul.ro/locale/ramnicu-valcea/peste-40-000-valceni-nu-curent-electric-1_52e4b48cc7b855ff56ce41fa/index.html

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.