1,254 total views

Consilierul premierului pentru strategii guvernamentale, Mirel Palada, afirmă pe Facebook, după declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu, că şeful statului a fost “matrafoxat” şi şi-a făcut curaj “cu cincizeci de cinci sute”, adăugând că Băsescu e beat “nu numai de putere” şi că “alcoolul dictează”.

“Ce se poate interpreta din seara asta? Simplu: Speriat, incoerent şi matrafoxat. În disperarea sa, ca un lame duck pe cale să termine sceneta, şi-a făcut curaj cu încă cincizeci de cinci sute şi a ieşit să acopere spaţiul mediatic. “Garcon! Încă un carton la domnu’, să mai citesc aici la ziariştii care nu au economişti în redacţii”. Cu mare părere de rău, cineva trebuie să constate că regele e gol. Pardon, că preşedintele e beat. Nu numai de putere. În seara asta, Preşedintele României se încurcă în asemenea hal în limbă încât concluzia e indubitabilă: îi e frică. Şi pentru a-şi învinge frica, şi pentru a încerca să acopere cu zgomot, s-a matrafoxat. Garcon, încă un carton la domnu’. Îşi face curaj să respingă bugetul României, să blocheze o ţară întreagă. Garcon, încă un carton la domnu’. Alcoolul dictează: După dînsul, potopul! Stai, că-l trimite şi la Curtea Constituţională. Nici n-a aşteptat să vină concluzia de la Parlament că ştie deja că se va pune contra până la capăt. Garcon, încă un buget la domnu’…”, afirmă Palada, într-o postare pe Facebook.

Preşedintele Traian Băsescu s-a declarat, duminică, un susţinător fără rezerve a unor măsuri din proiectul de buget al Guvernului, precum indexarea pensiilor cu 3,76 %, mărirea salariilor rezidenţilor şi a celor din educaţie sau mărirea salariului minim, dar a precizat că doreşte să facă câteva afirmaţii “fără echivoc”, explicând din nou că va returna Parlamentului proiectul bugetului de stat pe 2014 dacă nu se va renunţa la creşterea accizei la combustil, propusă de guvern.
Băsescu a spus că această creştere a accizei va avea impact asupra întregii economii, precizând că tot ce se va da înapoi la pensii şi salarii, va fi “înghiţit” de creşterile de preţuri.

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.