1,626 total views

…prin comportament inadecvat, așa cum a dorit să scoată în evidență, astăzi, agent poliție Toloș, din cadrul IPJ Vâlcea. 

Nu este zi să nu vedem, pe undeva prin acest oraș, că mașinile Inspectoratului Județean de Poliție Vâlcea sunt parcate necorespunzător. Mai mult, atunci când o persoană le atrage atenția că nu este corect ceea ce fac, ei încep să te ia la întrebări, îți cer să te legitimezi și pe românește îți spun să te cari dracului de acolo că nu e treaba ta cum a parcat el. E polițist! Cu siguranță nenumăratele sesizări publice la aceste parcări „corecte”, ale lucrătorilor din poliție, au rămas nesancționate din moment ce în continuu ne întâlnim cu astfel de situații. În loc să fie un bun exemplu pentru cetățeni, comportamentul lor, atunci când cineva își permite să-i ia la întrebări, lasă de dorit.

 

Agent poliție Tolos: Buna ziua! Cu ce scop?

Timpul de Vâlcea: Păi sunteți pe trotuarul nostru, chiar dacă sunteți de la Poliție..ne cerem scuze..

A.p.T: Ok, suntem de la Poliție, dar avem o treabă de rezolvat…

TdV: Dar uitați parcarea..

A.p.T: ..și era închis pe aici și nu am putut trece

TdV: De ce? Noi am trecut toți, avem mașinile parcate..

A.p.T: Ok

TdV: V-a deranjat că v-am făcut poză?

A.p.T.: Conform Legii 676 nu aveți voie să mă pozați fără acordul meu…vă rog să-mi spuneți cine sunteți

TdV: De ce să vă spun…sunt jurnalist, vin de la conferința de presă

A.p.T: Dați-mi și mie un nume să știu cu cine vorbesc…(puteam să fiu și simplu cetățean, ce făcea cu numele meu..mă căuta în baza de date să ce…dar m-am prezentat)

TdV: Sunteți în misiune, oricum ați fi, nu puteți parca pe trecerea noastră…pe trotuar

A.p.T: Doamnă aveam o treabă aici, ce faceți dvs…

TdV: Pentru că v-ați dat jos din mașină, vă rog frumos vreau să fac o poză la mașină, dacă tot spuneți că nu am voie să vă fotografiez..

A.p.T.: Nu, nu, ați făcut, puteți pleca (n.r. gesticulând din mâini exact cum i-ai spune cuiva cu care te cerți..hai marș de aici..)

TdV: Nu, ăsta nu e comportament de genul….(referindu-mă la cât de urât a gesticulat din mâini)

A.p.T: Doamnă vă rog, ați făcut câteva poze acum puteți pleca liniștită…

Agent poliție Tolos, clar s-a supărat că am surprins această „acțiune”, dar în loc să-și ceară scuze sau orice altceva să spună, îmi cere să mă prezint, după care mă îndeamnă să plec, că îmi ajung pozele pe care le-am făcut. Când am întrebat-o dacă îi place ce vede, că cetățeanul în vârstă se chinuie efectiv să treacă pe trotuar, a continuat să-mi spună să plec. Să-l ajute pe cetățean să treacă, nici vorbă..avea treabă cu mine (din imagini se poate observa cât a venit spre mine, să mă facă să plec)

Acest articol este o sesizare oficială și dorim ca IPJ Vâlcea să ne comunice ce măsuri a luat împotriva celor doi agenți, dacă sunt de la municipiu sau județ și la ce secție de poliție își deesfășoară activitatea. Avem tot dreptul să primim aceste informații, cei doi lucrători de poliție sunt plătiți din bani publici. Asta ca să fim siguri că nu vom primi un punct de vedere care să conțină doar inițiale și lipsă alte date pe motiv de …date cu caracter personal. Zău așa! Este dreptul cetățenilor să afle cum au fost sancționați cei doi lucrători de poliție și nu doar „au fost sancționați conform legii”. Sunt plătiți din bani publici! Și sperăm că nu doar să sfideze cetățeanul de rând, pentru că ei îmbracă o uniformă cu care pot să intimideze, așa cum a procedat astăzi agent Toloș.

Ne pare extrem de rău că această domnișoară/doamnă așa înțelege să respecte uniforma Poliției Române!

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.