• Home »
  • Fără categorie »
  • FOTO Boschetarii, tot mai puține locuri de „aciuială” în urma cărora „jegul” a luat ființă…

FOTO Boschetarii, tot mai puține locuri de „aciuială” în urma cărora „jegul” a luat ființă…

…și poate că este cam dură exprimarea, dar asta este realitatea, pentru că cel puțin zona din spatele clădirii este un focar de infecție.

Acolo nu se poate respira, scările au un grad de deteriorare de peste 70%, iar tinerii care încă se mai ascund pe acolo pentru diverse „activități” nu realizează pericolul. Cu siguranță zona colcăie și de șobolani și alte specii care mușcă. Pe terasă construcțiile uitate de cei care le-au amenajat, și pentru care nimeni nu i-a amendat, adăpostesc alt jeg și miros. Oricine poate să facă o vizită în zonă și va observa că nu fabulăm.

Terenul din jurul construcției Casa Științei va fi reabilitat și reconfigurat cu fonduri de la bugetul local. În sfârșit, „jegul” care înconjoară această clădire, unde boschetarii din Ostroveni, și nu numai, își cam fac veacul, va dispărea și zona va deveni una în acord cu modernizările deja finalizate sau în curs de a fi finalizate.

În vederea realizării unor lucrări de investiții de interes local, Consiliul Local a votat în unanimitate preluarea în administrare a unei părți din construcția „Casa Științei și Tehnicii pentru Tineret”.

„Având în vedere că grupurile de trepte și terase care realizează legătura dintre clădirea propriu-zisă parte a construcției și aleile pietonale și cele auto din zonă se află într-o stare avansată de degradare, care afectează în mod negativ aspectul urbanistic al zonei, precum și faptul că în imediata vecinătate a fost amenajat de către Autoritatea Publică Locală Parcul din jurul Catedralei Ostroveni și este în curs de amenajare și Parcul Casa Științei, se impune efectuarea unor lucrări de reabilitare și reconfigurare a acestora, în concordanță cu amenajările din zonă. Ținând cont de aceste argumente, pentru realizarea cu fonduri din bugetul local a lucrărilor de reabilitare și reconfigurare a acestora, a fost necesară preluarea în administrare a suprafeței de 1494 mp”, se arată în proiectul deja aprobat.

Mircia Gutău a ocolit răspunsul pentru promovarea unui cost financiar, de principiu sau …la prima vedere, pentru lucrările de modernizare ce nu au fost făcute de peste 20 de ani.