1,474 total views

…iar bilețelul băgat în cutia poștală se pare că este insuficient pentru o informare corectă

Din câte cunoaștem, anumite secții de votare și-au schimbat adresa, acestea fiind amenajate de administrația locală în locații noi și era obligatorie o campanie de promovare a acestor modificări, dar nu am văzut nimic publicat în acest sens. Edilul susține financiar mass-media locală, dar se pare că nu promovează prin intermdiul acesteia ceea ce este de maxim interes și îi transmitem că poate nu este târziu să facă o informare cu privire la secțiile de votare ce au locație nouă.

Avizul conform de aprobare modificare locații secții de votare primit de la AEP, obliga la informarea în masă a tuturor cetățenilor. Mai mult, cetățenii nu cunosc adresele care sunt indicate pe bilețelele primite (vezi document atașat) și întreabă cum să afle ei de acestea…

„mă duc să întreb un taximetrist unde este adresa secției de votare, să iau direct taxiul, ce să fac, nu cunosc toate străzile din oraș”, spune un cetățean.

„am aflat că unele secții de votare și-au schimbat locația pentru că scrie pe adresa pe care am primit-o în cutia poștală, altfel nu știam. Dar nu cunosc unde este adresa indicată. Dacă e așa nici nu mă mai duc la vot, păi ce stau să caut străzile, am 70 de ani”, spune Florica G.

Cetățeanul care ne-a trasmis această adresă spune că se va duce să caute adresa respectivă pentru a ști exact unde trebuie să ajungă pe 26 mai să voteze. Dar ne întreabă: ceilalți, mai învârstă ce fac? Nu este doar strada mea care va vota la această secție…

Ca idee, casele din Ostroveni de pe str. Octavian Goga (sub digul Oltului) votează la DADP, lângă Vamă…asta este adresa indicată în informarea atașată. Se vor duce cetățenii până acolo, duminică 26 mai?

Îi solicităm primarului Gutău Mircia să remită urgent un comunicat de presă în care să promoveze care sunt secțiile de votare cu locație nouă și să indice și puncte de reper importante.

Ori se dorește ca cetățenii să nu iasă la vot? Prezența mică la vot este în avantajul cui?

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.