1,695 total views

….să facă publică înregistrarea flagrantului.

Cazul Gutău Mircia a stârnit iar reacții, mai mult contra decât pro, și s-ar putea ca totul să iasă pe dos pentru că prea multă publicitate, nu-i așa, adesea strică. Și până la urmă, sâmbătă seara ce credeți că s-a înțeles din emisiunea moderată de Gușă, pentru că una s-a vrut a se discuta și alta s-a ajuns a se promova?

Realitatea TV, în direct de la Râmnicu Vâlcea, sâmbătă începând cu orele 20.30, a prezentat cazul Gutău Mircia, în urma demersului pe care acesta l-a făcut prin avocatul său Octavian Fieroiu și anume: cererea de chemare în judecată a statului român prin care edilul solicită suma de 10,5 milioane de euro daune morale și materiale.

În opinia noastră, și e dreptul nostru să facem această interpretare (n.r. exact cum a făcut și Cosmin Gușă aseară când Marian-Jean Marinescu i-a spus „că nimeni nu o să mai înțeleagă nimic din această emisiune” în care a amestecat tot felul de subiecte, iar el i-a răspuns că: „să înțeleagă cine vrea ce vrea, interesându-l doar să manipuleze telespectatorul neavizat”), cererea a fost introdusă vineri 12 aprilie 2019 special pentru a se putea promova acest demers, aseară, la un nivel mediatic extrem de avansat de respectivul post de televiziune, adică pentru a lua la cunoștință nu tot poporul, ci toate instanțele de judecată și a avea în vedere cum se vor pronunța de-acum înainte.

În altă ordine de idei: mai are rost să facem vorbire despre nenumăratele declarații ale lui Gutău în care acesta a spus că „nu am nici o pretenție de la statul român, pe mine mă interesează ca persoanele care au greșit să plătească, nu statul”, iar la întrebarea „nu ați cerut nici un fel de despăgubire” dumnealui spune „nu, pentru că știu ce înseamnă acest lucru”? Nu credem!

Mai mult, suntem în asentimentul semnatarului acestor rânduri pe care mai jos le publicăm, pentru că îi sugeram edilului la rândul nostru într-un articol același lucru: să facă public filmul flagrantului fiind singurul care are acces la el, dosarul aparținându-i, și atunci toată lumea s-ar liniști. Atât de mult s-a vorbit de caseta flagrantului că nimeni nu vrea să o dea publicității, iar edilul Gutău susține că a cerut acest lucru fără însă putere de convingere, inducând ideea multora că a fost doar o altă declarație nesusținută. Dar poate acum, în al 12-lea ceas, Gutău se gândește și dă publicității filmul! Și atunci, jos pălăria! Sau poate o va face denunțătorul Popescu Constantin, cunoscut sub pseudonimul Crinu. Credem că nici de dosarul locurilor de joacă nu mai are rost să facem vorbire, toată lumea suferă de amnezie. Aici condamnarea este definitivă! Deci, cazierul nu poate fi albit!

Întrebăm!

Credeți că Gutău Mircia nu știe că aseară e fost expus doar pentru alte jocuri, iar dacă vor avea finalul dorit, el o să fie răsplătit pentru ceea ce a făcut?

Credeți că declarația: „m-am aliat cu PSD pentru că m-am gândit că poate Liviu Dragnea este în aceeași situație cu mine” este una gravă și care bate undeva?

 

Declarația generalului SRI Dumbravă Dumitru este deja viral și o publicăm integral

„Absolut întâmplător (deh….sunt fan A3) am nimerit pe Realitatea TV….Ușor stupefiat, ca …nah…am văzut destule….vad cum omniscientul domnn Cosmin Gușă care, spune el, a bătut pușcăriile României…. si confirm si eu ca a facut-o…. după ce a fost băgat la regim prietenul domniei sale , asumat public….Marcel Păcurariu …..cu care se întâlnea frecvent, spun gurile rele…dar mă opresc aici…

Mă deranjează totodată teribil asocierea lui Bratolomeu Anania născut in Vâlcea cu Mircia Gutau …tot de prin partea locului. E absolut dizgrațios si strigător la cer. Poate BOR va înțelege sa aiba o pozitie publica totusi….nu vorbim de Teodosie Tomitanul aici.

Mie mi se pare cumva ceva obscen pur si simplu asocierea de mai sus.

A doua oara (mă mai ajuta memoria ) domnul Cosmin Gușă evoca la TV lacrimogen…. desigur ca asta prinde, asa am auzit de la niște consultanți politici….. o secvență a întâlniri lui cu copiii primarului Gutau pe holurile Casei Poporului, care i-au pus in brațe dosarul nevinovăției domnului Mircia.

Domnul Gușă….care le stie pe toate…(stim deja asta din surse estice de mai multi ani !) afirma ca “Mircia Gutau nu a facut nimic dar a facut puscarie”.

Astept sa vad daca pana la sfarsitul emisiuni domnul omniscient Cosmin GUSA ne va spune ca, dincolo de condamnarea de la Inalta Curte… domnul MIRCIA GUTAU zis “INOCENTUL” mai are o condamnare de x ani si 6 luni (da! sa pastram misterul si sa nu spunem doar ca “a fost condamnat ani buni de pușcărie “) pentru abuz în serviciu dată de Curtea de Apel Craiova, pentru că a inițiat si derulat o procedură de achiziție publica având ca obiect” Dotări locuri de joaca pentru copii” cu încălcarea normelor legale. Primăria a plătit pentru componentele a 6 locuri de joacă suma de 852.636 lei, în condițiile în care acestea au fost cumpărate de la o firmă din Bulgaria la pretul de 321.62 . Prejudiciul cauzat Primăriei Râmnicu Vâlcea a fost de peste 500.000 lei dar am inteleg de la domnul Hoandra , prezent in studiou, ca e tolerabil acest prejudiciu. Un mizilic sa spunem si sa lasam asa. Hai sa facem putina filosofie si sa evocam rolul providențial pe care domnul Sebastian Ghita l-a jucat in propășirea României moderne eliberate de jugul statului paralel.

Condamnarea “la ani buninde puscarie “a Curtii de Apel Craiova e definitiva domnule Gusa. DEFINITIVA! Am citit si eu din presa. Inteleg ezitarea de a informa opinia publica. Rares Bogdan e in campanie ca el ar mai fi țipat…. cred. As putea sa va dau adresa CCR. Am auzit ca unii judecatori de acolo sunt foarte empatici cu infractorii care amenajează locuri de joaca pentru copii la preturi care asigura bătrâneți liniștite ….nu copiilor desigur.

Poate ne spune domnul omiscient Cosmin Gusa pe unde s-a plimbat dosarul de mita al domnului MIRCIA INOCENTUL….Cum am ceva dubii cu privire la capacitatea domniei sale de a intelege niste subtilitati judiciare ….imi permit sa spun ca , pana la solutia de achitare , dosarul a fost rostogolit de la Tribunalul Valcea …la Tribunalul Alba,de la Curtea de Apel Alba la Curtea de Apel Constanta,cu multe retrimiteri la instanțe , cu multe cereri de strămutare admise de Inalta Curte pastorita de binomul format din domnul Popa -doamna Barbulescu. Asta pana s-a facut lumina .

Lumina a venit sub forma unei albiri a domnului GUTAU girate de doamna judecător Cosma care in opinia mea,un biet absolvent de drept, fara multa practica…deci ,va rog sa luati sub beneficiu de inventar…..era usor incompatibila .asta pentru ca in anul 2010,deci anterior solutiei de achitare pe care a dat-o in cauza in 2018 si-a exprimat parerea cu privire la o problema de fond din dosar ce a vizat lipsa calitatii de parte vatamata a denuntatorului POPESCU CONSTANTIN. (v-am spus că mă ajuta memoria)

Nu stiu daca omniscientul Cosmin intelege (mai mult ca sigur ca nu) sens in care adaug ca problema ridicata de aparatori a fost aceea ca martorul denuntator Popescu Constantin nu a fost legal citat in calitatea procedurala corecta de parte vatamata, conform art.19 din legea 78/2000 iar doamna cosma …care a fost si redactorul hotararii pronuntate in acel dosar a respins cererea cu motivara ca ,calitatea de denuntator nu este similara cu cea de parte vatamata in sensul art. 24 C.pr.pen.

Doamna judecator Cosma…,dupa umila mea parere…(dar poate atesta si domnul avocat Veronel prezent in studio) era incompatibila conform ar, 64 lit f Cod proc.pen . Va va explica dl avocat in masura in care aveti curiozitatea si determinarea sa informati publicul larg cu buna credinta lucru de care,până la aceasta ora ,ma indoiesc.

am tot ascultat in timp ce scriam daca informatiile de mai sus apar. Nu au aparut. nu au aparut nici date despre un alt judecator care a contribuit la achitarea domnului Mircia Imaculatul. Ma refer la doamna Simona Nenita. Las aici camp deschis investigatiei jurnalistice . O doza de mister prinde foarte bine la public. Dar sa.avem in vedere ca judecatorii sunt independenti si ca judeca potrivit legii si in raport cu propria constiinta (Doamne cat de bine suna fraza asta!!!!)

Inteleg foarte bine nevoia unui post de televiziune de a avea rating. Asta ar cauționa cumva tonul domnului Gusa atunci când anunta interventia domnului Claudiu Manda despre “statul paralel”.

…….”liipipedic” …..as adauga eu.e mai complex si mai spre Lobacevski …Asa …Nu ma astept sa intelegeti din prima…dar oamenii care( inca) se mai uita la Realitatea ,dupa ce ati baut o cafea cu domnul ghita la Belgrad, pricep .

Domnule Gusa…de dragul ratingului….m-as fi asteptat sa-l intrebati pe domnul Mircia Imaculatul, condamnat definitiv printr-o sentinta a Curtii de Apel Craiova ,daca a luat (sau nu) 20 000 de euro intr-o toaleta pentru efortul da a elibera un certificat de urbanism.L-as mai întreba faca e de acord să facă public filmul flagrantului si ,de ce nu,dialogurile din dosar …chiar daca nu mai au relevanta penala .

Nu as vrea sa afectez maieutica studioului dar ,în sens hermeneutic si ,mai ales, epistemiologic, promit ca fac un efort si va urmaresc pana la sfarsit!”, a fost mesajul generalului SRI Dumitru Dumbravă”.

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.