5,004 total views

….exact o bucată care se află sub bazinele de apă, teren care în totalitate nu are un statut juridic bine definit și care împiedică licențierea societății pentru serviciul de apă și canal. Și, atenție!, nu mai întrebăm cum a obținut licența societatea în urmă cu 5 ani, când situația terenului era aceiași, că cine știe ce mai descoperim!!! Dar poate demersul deja efectuat către o instituție abilitată va dezlega misterul.

Așadar, operatorul local de apă-canal din orașul Berbești, nu mai are licență începând cu 1 aprilie 2019 pentru desfășurarea legală a activității. Singura soluție pentru ca populația orașului să nu rămână fără apă, este ca serviciul public de furnizare apă-canal să fie concesionat unei societăți care deține licență ANRSC pentru prestarea unei astfel de activități.

Totuși, Popescu Mirel, directorul SC Gospodărire Locală Berbești, deși în fața Consiliului Local a susținut că a transmis la ANRSC documentația pentru obținerea licenței, în opinia noastră, a dezinformat conștient consilierii deoarece nu deține toate avizele cum chiar dumnealui a explicat. Autorizația cea mai importantă este cea de la DSP Vâlcea, iar el nu o are și nici nu o poate obține, terenul pe care sunt amplasate bazinele de apă are o situație incertă și se pare că nu se cunosc în totalitate nici proprietarii acestuia, vehiculându-se un nr de 33, 11 sau chiar 3 proprietari. Important este că societatea nu deține, la ora actuală, un contract de închiriere/concesiune cu un terț pentru utilizarea terenului și fără de care nu poate să ducă mai departe demersul de înnoire a licenței de operare. Și atunci ne întrebăm: ce a depus Popescu la ANRSC? Mai mult, în urmă cu doar câteva zile tot dumnealui spunea că nici avizul de la ABA Olt- SGA Vâlcea nu-l deține. Întrebăm iar: ce a depus la ANRSC?

Curios este însă că tocmai acum în totiul întocmirii documentației necesare licențierii, din terenul de sub bazine a fost scos la vânzare o bucată, de către un terț proprietar (n.r. terenul este împărțit în loturi), dar Primăria Berbești care era interesată direct de cumpărarea lui știind că bazinele de apă sunt exact pe terenul respectiv a fost total dezinteresată să-l achiziționeze și îl cumpără tocmai un consilier local PNL – Milorad Cumpănășoiu – care a avut dreptul de preemțiune, cum personal susține, adică a fost preferat de cumpărător. Așa o fi!

La întrebarea unui consilier: de ce primăria nu a cumpărat terenul, viceprimarul nu a putut da un răspuns, primarul Chelcea susține că a fost în concediu, secretarul orașului a ridicat din umeri. Până la urmă punctul privitor la „modificarea organigramei SC Gospodărire Locală Berbești pentru anul 2019” a fost retras de pe ordinea de zi cu propunerea reluării după aprobarea bugetului.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.