1,847 total views

Sala Mare a Teatrului „Anton Pann” a găzduit, joi 17 ianuarie, cel mai important eveniment al Inspectoratului de Jandarmi Județean Vâlcea, în cadrul căruia a fost prezentată activitatea desfășurată în anul 2018 sub denumirea – Bilanț IJJ.

La eveniment au participat, alături de jandarmii vâlceni care au îmbrăcat uniforma „bleu-jandarm” ce impune disciplină și respect față de activitatea depusă în societate, oficialitățile locale – prefect, președinte, primar și nu numai, dar și reprezentanții Centrului Militar Vâlcea (CMJ) – Comandant Lt. Colonel Iulian Constantin Trușcă și Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vâlcea „General Magheru” (ISU) – Inspector Șef Lt. Colonel Dan Pascaru, alături fiindu-le Inspectorul General al Jandarmeriei Române – Cătălin Ionuț Sindile.

Prezentarea activității a fost susținută de șeful IJJ Vâlcea – Colonel Grigore Ciaușescu care, înainte de a da citire materialului de evaluare a inspectoratului, a propus invitaților, pentru a intra în atmosfera specifică bilanțului, promovarea unui scurt filmuleț ce a reflectat activitatea instituției în mijlocul societății vâlcene, pentru anul care s-a încheiat.

Alocuțiunile autorităților au scos în evidență buna colaborare la nivel instuțional, felicitând în același timp conducerea, promovând demersurile ce au avut loc ca fiind unele cu o finalitate în interesul instituției și clasificând bilanțul prezentat pe o poziție foarte bună.

De menționat că, de la primirea oficialităților și până la terminarea evenimentului s-a observat o atenție sporită din partea conducerii a tot ceea ce a însemnat prezentarea activității desfășurate de jandarmii vâlceni, timp de un an de zile.

Cătălin Ionuț Sindile a vut doar cuvinte de laudă la adresa conducerii, județul Vâlcea susține că este un exemplu la nivel de colaborare, a făcut câteva referiri la evenimentele din 10 august 2018, a scos în evidență lipsa de comunicare cu societatea spunând că au o meserie grea, iar la final l-a felicitat pe șeful instituției vâlcene.

„Este o onoare să mă aflu astăzi aici. Evaluarea a fost o prezentare de excepție, ca la carte. Cooperăm cu autoritățile locale, iar Vâlcea este un exemplu față de alte județe și care înțelege nevoile și partenerii, pentru că este nevoie să ne unim factorul uman și material, să putem să lucrăm în sprijinul comunității cât mai bine. Jandarmeria a avut un an greu. O piatră de încercare și cred că e o soartă în toate. Poate dacă nu erau evenimentele de anul trecut, erau altele. Jandarmeria are rolul de protecție a statului și dreptului cetățeanului, iar noi acționăm pe aceste direcții. Avem o lege care este neschimbată din 2004 și fără a intra în polemică, a fost o lege gândită în spiritul și sensul democrației românești. O lege care nu a fost schimbată, dar care definește bine locul și rolul Jandarmeriei Române. Poate trebuie să învățăm să comunicăm mai mult, poate nu am știut să comunicăm așa cum trebuie. Nu am știut să spunem ceea ce facem și care este rolul nostru în societate și aici la nivel instituțional cred că mai avem de lucru. Vreau să vă asigur de tot sprijinul Jandarmeriei Române, de tot sprijinul care este nevoie de la nivel central. Jandarmul trebuie să știe să se comporte în societate de la ultimul infractor până la cel mai înalt nivel, pentru că în stradă sunt oameni de toate categoriile și trebuie să știm să abordăm toate categoriile de persoane. Obiectivul Jandarmeriei Române, pentru acest an, este că va trebui să știm să comunicăm mai bine cu comunitatea, cu cei care au nevoie de noi și inclusiv cu cei care ne arată cu degetul și este normal să fie așa, să avem și critică ce nu poate fi decât una pozitivă. Este o meserie care nu este deloc ușoară. Vă mulțumesc și vă felicit și este o onoare că sunt în acest loc. Aveți un județ fantastic, iar potențialul trebuie exploatat la maxim. Domnul Ceaușescu a știut să gestioneze fiind și el inspector cu experiență în cadrul comandanților Jandarmeriei Române și pentru asta vă felicit domnule comandant”

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.