1,015 total views

Uniunea Salvați România – Filiala Vâlcea ia act de decizia Municipalității de a schimba locul de desfășurare a concertului ce ar urma să fie susținut de domnul Cristian Pomohaci în data de 23 decembrie, în urma solicitării publice formulate de USR Vâlcea de a anula acest eveniment muzical.
Această solicitare vine pe fondul scandalului virulent în care a fost implicat interpretul de muzică populară și care face obiectul unui dosar penal deschis pe numele său la Înalta Curte de Casație și Justiție.

USR Vâlcea consideră că demersul Municipalității nu este suficient, pentru că nu rezolvă cu adevărat problema de moralitate publică. El doar o ascunde. Cu toate că se vorbește de gratuitatea concertului (intrarea este liberă), reamintim primarului Municipiului și cetățenilor Râmnicului că toate cheltuielile legate de organizarea evenimentelor festive din cadrul programului „Decembrie Magic” sunt suportate din bugetul local, adică din taxele plătite de contribuabili.
În acest context, Municipalitatea se află în situația de a finanța din fonduri publice șide a gira astfel prin autoritatea sa o persoană privată, aflată sub urmărire penală pentru infracțiuni de racolare de minori în scopuri sexuale. Din acest demers înțelegem că reprezentanții Municipalității aleg să ignore calitatea morală a interpretului de muzică populară, care este pusă în mod vădit la îndoială de probele care au circulat în spațiul public și care au declanșat punerea sa sub învinuire.
Indiferent de calitățile artistice ale domnului Cristian Pomohaci (asupra cărora nu ne pronunțăm) și în pofida argumentului ca acesta ar avea „numeroși admiratori” în comunitatea locală, care i-ar fi „solicitat” prezența, rămânem în continuare fermi în a cere Municipalității anularea concertului și a oricărei obligații financiare față de interpret din motive de moralitate publică.

Uniunea Salvați România
Andrei Gheorghiu
Președinte USR Vâlcea

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.