1,671 total views

Proprietarii de balastiere din Vâlcea încep să se destăinuie procurorilor şi poliţiştilor şi începe a se contura veritabila caracatiţă ce oblăduieşte jaful. Pe adresa de e-mail a redacției am primit informațiile de mai jos, explicându-ni-se cum i-au sfidat pe polițiștii din Argeș trei “bieți” angajaţi, care au venit la audieri cu un luxos automobil. Facem un rezumat pe înțelesul tuturor al faptelor de care sunt acuzaţi cei trei.

ARGES PolitieOameni de afaceri sau “bieţi” angajaţi!?

Vineri, 5 august a.c., la Poliția Municipală Curtea de Argeș a fost chemat pentru audieri într-un dosar de abuz în serviciu trioul de la IBA (Inspecţia Bazinală de Apă) Olt, Răboacă, Băviţă şi Bălaşa. Sfidători, cei trei “bieţi” angajaţi s-au deplasat la sediul politiei în luxosul autoturism marca Mercedes, cu nr. B-88-XTW, al cărui proprietar ar fi Ilie Raboaca (vezi foto). Despre “vip”-urile locale arhicunoscute de la IBA Olt, Băviţă şi Răboacă, se spune că sunt multimilionari, iar averea lor este nejustificabilă. Cu toate astea, nimeni nu-i întreabă cum au dobândit-o. Păi, vă spunem noi cum au dobândit-o: cu ajutorul unor “binefăcători” care nu mai pot să tacă şi încep, uşor, uşor, să vorbească. Ba pe la Minister, ba pe la Parchet, ori abordând măcar un reprezentant al presei LIBERE! Aşa cum spuneam la începutul articolului, politiştii care îi aşteptau pe cei trei au crezut că sunt oameni de afaceri sau de la Curtea Regală, nu trei “bieţi” angajaţi cu salarii de “bun simţ”, în realitate trei inşi cu tupeu pentru că buzunarele le atârnă greu! Avem semnale de la mai mulţi balastierişti că ar începe să vorbească despre cum ar fi fost sau ar fi încă obligaţi să platească anumite “atenţii” pentru a nu li se da amenzi uriaşe, amenzi fabricate de trioul Baviţă – Răboacă – Bălaşa. De menţionat faptul că Băviţă este şef-serviciu, Răboacă – şef birou, iar Bălaşa – inspector, toţi la IBA Olt.

document raboacaBăviţă şi Răboacă / Pintilie şi Cubitchi

Tot pe adresa de e-mail ne-a fost transmisă şi o dovadă a faptului că aceştia cer “atenţii” pentru a nu li se fabrica amenzi uriaşe. În curând, declaraţii incendiare de la caţiva balastierişti. Aceleaşi surse ne mai spun că trioul Băviţă-Răboacă-Bălaşa ar fi sustinut de fostul director al A.N. “Apele Române” (ANAR), Vasile Pintilie, actualmente şef-serviciu Inspecţia Apelor în A.N. “Apele Române” Bucureşti şi Francisc Cubiţchi, fost director adjunct al Apelor Române, actualmente şef birou Inspecţia Apelor Române. Deci, ca să se înţeleagă mai bine, Pintilie şi Cubiţchi ocupă aceleaşi funcţii ca şi cuplul Băviţă-Răboacă, dar la nivel de Agenţie Naţională. Cu alte cuvinte, Băviţă şi Răboacă sunt pe aceeaşi linie cu foştii şefi ANAR. De aici dezmăţul de pe albiile râurilor de unde se fură ca-n codru sub privirile indivizilor de la nivel naţional şi local care ar trebui să supravegheze fenomenul, dar ei fabrică amenzi usturătoare dacă balastierii nu se supun cutumelor.

Viceprimarul de la Galicea, implicat!?

Un alt paragraf din conţinutul mail-ului ne informează că foarte multe furturi de sort de pe albiile râurilor (vorbim aici doar de dezmăţul celor trei “bieţi” funcţionari la nivel de ABA Olt) nu-i sunt străine celui care până mai ieri era inspector în cadrul Administraţiei Bazinale Olt, iar astăzi este viceprimar în comuna Galicea – Vâlcea, Florin Mărăcine. Acesta ar avea cunoştinţă de toate “activităţile corecte” ale numiţilor Băviţă şi Răboacă (vezi aici articolul – Aspecte de corupție la IBA Olt, devoalate de un angajat “pârâcios”) deoarece el ar fi cel care căra în portbagajul maşinii de serviciu diverse cadouri atunci când fostul director adjunct al ANAR Cubitchi Francisc se afla în judeţ, în vizită de lucru, şi era cazat doar la Hotelul Olăneşti ( ştim noi de ce!).

În loc de concluzii

Cineva a avut curajul să sesizese activitatea infracţională a celor trei indivizi, de la Minister până la Parchet, şi se pare că tot mai mulţi agenţi comerciali care deţin balastiere încep să vorbească reprezentanţilor anumitor instituţii ale statului.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.