1,049 total views

Copiii cu vârste cuprinse între 5 şi 14 ani sunt aşteptaţi, în perioada 1 – 31 iulie 2013, la Biblioteca Judeţeană „Antim Ivireanul” (BJ) Vâlcea la  „Atelierul de Vacanţă”.
„Atelierul de Vacanţă” se află la a VI-a ediţie şi presupune activităţi interactive organizate de secţiile bibliotecii, menite să creeze o alternativă bogată pentru ocuparea timpului liber.  „Am propus să avem 10 – 12 ateliere pe diverse teme.  Părinţii care doresc să îşi înscrie copiii la aceste ateliere sunt aşteptaţi pe 26 iunie la sediul instituţiei. Un atelier se va desfăşura pe o perioadă de două săptămâni, astfel încât, un copil să poată participa la două ateliere, în luna iulie, dacă doreşte”, spunde Sanda Constantinescu, directorul BJ Vâlcea. La un atelier pot participa între 20 şi 30 de copii. „Scopul atelierelor este de a descoperii aptitudinile şi talentele copiilor, de a face ceva util, de a socializa, a respecta anumite reguli şi insituţia în sine”, precizeată directorul instituţiei. Temele propuse la ateliere, anul acesta sunt: Eco atelier; Călătorie în jurul lumii; Aqui se habla espagnol; Micul journalist;  Clubul de origami; Curs de limba franceză pentru începători; Curs de limba germană; Banii IQ-iniţiere în educaţia financiară; Atelierul Micul actor; Still&Multimedia; Patrimoniul oraşului meu; Să ne cunoaştem judeţul; Educaţie, armonie, dezvoltare; Prichindel. Atelierele de limbi străine se vor desfăşura în intervalul orar 12.00 – 14.00, iar celelalte între 09.30 – 12.00.
„Recomand părinţilor să îi înscrie pe copii în programele destinate vârstei lor”
În program copiii vor avea şi excursii, deplasări în parc, vizite la muzee, vizionări de filme. „Copilul care se înscrie la un atelier trebuie să îl urmeze până la capăt. Acest lucru trebuie respectat ca să nu mai avem fluctuaţii şi cine nu respect aceste reguli nu va mai fi primit în program data viitoare. De exemplu, un copil care vine la atelierul de origami nu are cum să îşi formeze deprinderile în două zile, el trebuie să facă cursul până la capăt. Anul trecut ne-am confruntat şi cu dificultăţi din cauza mentalităţii părinţilor. Am avut părinţi care au venit cu un copil preşcolar şi unu de clasa a V-a şi au vrut ca cel mic să meargă la atelierul ales de cel mare, sau invers. În acest caz nu a avut niciun copil de câştigat. Recomand părinţilor să îi înscrie pe copii în programele destinate vârstei lor, să îi lase pe copii să fie independenţi, pentru a descoperii talentele lor.    ”, a declarat directorul BJ. Atelierele vor fi ţinute de angajaţi ai bibliotecii şi reprezentanţi din afara instituţiei. În 2012, 300 de copii, au participat la „Atelierul de Vacanţă”.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.