2,051 total views

Localitatea Ioneşti se numără printre puţinele care sunt dotate cu o autoutilitară medicală, o salvare. Deşi achiziţionarea ei a fost una controversată, fiind cumpărată de la soţul uneia dintre salariatele Primăriei Ioneşti, important de reţinut este faptul că primarul Constantin Neagoie, un primar la fel de controversat ca şi autoutilitara, a reuşit să ofere cetăţenilor din comună o şansă la servicii medicale rapide.

Astfel, localnicii nu mai sunt obligaţi să aştepte salvarea trimisă de spitalul Drăgăşani. Ambulanţa staţionează chiar în faţa dispensarului comunal în care-şi desfăşoară activitatea trei medici de familie şi un stomatolog, o raritate în condiţiile în care staţiunile balneare nu au reuşit să-şi naturalizeze unul.

Autoutilitara este dotată cu tot ce-i trebuie… de la oxigen la defibrilator. Noul dispensar finalizat de curând îndeplineşte toate condiţiile de funcţionare: are o sală de aşteptare, cabinete medicale şi trei rezerve pentru urgenţe la etaj, toate dotate cu puncte sanitare pentru bolnavi şi personalul sanitar.

Primarul şi-a propus să doteze dispensarul cu un ecograf 3D sau 4D şi un endoscop pentru medicul gastroenterolog pe care-l va aduce săptămânal de la Bucureşti, pentru rezolvarea cazurilor grave.Următorul pas aflat pe agendă este înfiinţarea unui centru de permanenţă, dacă Ministerul Sănătăţii îşi va da acordul. Solicitarea a fost făcută către medicul Raed Arafat. Şi totuşi, se poate! Mai pe ocolite, mai la limita legii, important este că localnicii beneficiază de servicii medicale.

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.