5 BENEFICII ALE TREZITULUI DEVREME

Cine se scoal─â de diminea┼ú─â departe ajungeÔÇŁ nu-i un proverb f─âr─â substan┼ú─â, au dovedit-o studii recente. Se pare c─â nu numai s─ân─âtatea ┼či vitalitatea, dar ┼či via┼úa noastr─â social─â ┼či profesional─â au de ca┼čtigat dac─â nu facem nop┼úi albe ┼či ne scul─âm imediat dup─â r─âs─ârit. Iat─â cinci beneficii certe ale ÔÇ×c─âzutului din patÔÇŁ la primele ore ale dimine┼úii!

1.Ai mai mult succes la job
Un studiu din 2008 al Universit─â┼úii din Texas a demonstrat c─â persoanele care se trezesc f─âr─â probleme la prima or─â ajung s─â c├ó┼čtige mai bine ┼či s─â aib─â func┼úii mai importante la locul de munc─â dec├ót cei care-┼či pun mereu alarma pe ÔÇťrepeatÔÇŁ.

2.Te simţi mai fericită
Tot studii f─âcute pe grupuri de tineri gen ÔÇťp─âs─âri de noapteÔÇŁ ┼či pe v├órstinci, recunoscu┼úi pentru obiceiul lor de a se trezi devreme, au relevat faptul c─â tinerii care aveau obiceiul s─â doarm─â p├ón─â la pr├ónz erau ├«ntr-o stare emo┼úional─â net inferioar─â v├órstnicilor vioi. Pentru o stare psihic─â bun─â, e indicat s─â te bagi ├«n pat p├ón─â la 12 noaptea, iar dac─â faci asta, te po┼úi trezi deverme f─âr─â s─â privezi organismul de somn.

3.├Ä┼úi face bine la… siluet─â!
Motivul este simplu: cei care se trezesc foarte devreme nu sar peste ├«nviorarea de diminea┼ú─â sau peste jum─âtatea de or─â de alerg─âri. Metabolismul este astfel accelerat, celulita topit─â ┼či silueta definit─â.

4.├Ä┼úi cre┼čte eficien┼úa
Pentru a dovedi acest fapt, tot americanii au implicat ├«ntr-un studiu 367 studen┼úi. ┼×i ghici care aveau rezultate mai bune, mai mult spirit de ini┼úiativ─â ┼či-┼či predau lucr─ârile la timp? Cei care nu pierdeau nici o diminea┼ú─â!

5.Te face mai bun─â la suflet
Oamenii capricio┼či, mofturo┼či, pu┼či mereu pe har┼ú─â fac parte, ├«n cele mai multe dintre cazuri, dintre cei care ur─âsc s─â se trezeasc─â devreme. S─â fii un om greu de suportat, deloc pozitiv, poate fi rezultatul instal─ârii oboselii cronice. Noi suntem f─âcu┼úi s─â dormim noaptea ┼či diminea┼úa s─â ne trezim – dac─â nu se ├«nt├ómpl─â a┼ča, ne d─âm peste cap via┼úa, s─ân─âtatea ┼či pacea sufleteasc─â.