1,153 total views

Ziua de 12 iunie a fost declarată Zi Mondială Împotriva Exploatării prin Muncă a Copilului în anul 2002 de către Organizaţia Internaţională a Muncii Geneva în scopul de a atrage atenţia lumii întregi asupra necesităţii imperioase de a eradica exploatarea prin muncă a copiilor sub toate formele ei.

Ziua Mondială împotriva exploatării copiilor prin muncă, are ca scop primordial atragerea atenţiei asupra suferinţelor prin care trec zilnic milioane de copii la nivel global. Aceştia sunt obligaţi să muncească în condiţii extrem de dificile şi chiar periculoase, sunt obligaţi să renunţe la studii şi sunt lipsiţi de drepturile fundamentale. Mai mult de jumătate din copiii folosiţi ca forţe de muncă se ocupă cu activităţi interzise prin lege, cum ar fi: traficul de droguri, prostituţia sau sunt folosiţi ca soldaţi în conflictele armate.

Pentru prima dată, ziua mondială împotriva exploatării copiilor prin muncă a fost sărbătorită pe 12 iunie 2002, la iniţiativa Organizaţiei Mondiale a Muncii, avînd ca rol îndreptarea atenţiei întregei societăţi asupra tratamentului inuman la care sunt supuşi copii din familiile

Constitutia Romaniei prevede ca “exploatarea minorilor, folosirea lor in activitati care le-ar dauna sanatatii, moralitatii sau care le-ar pune in primejdie viata ori dezvoltarea normala sunt interzise”…, iar “minorii sub varsta de 15 ani nu pot fi angajati ca salariati”.

Sursa: Internet

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.