1,032 total views

Se susţine în continuare că la Spitalul Judeţean Vâlcea se fură, dar se fură conştient şi cu aprobare. Probleme care datează de când Spitalul Judeţean Vâlcea a fost dat de către Ministerul Sănătăţii în subordinea Consiliului Judeţean Vâlcea, condus de pesedistul, Ion Câlea, abia acum ies la iveală. De ce? este întra-devăr o întrebare la care cu siguranţă un răspuns nu vom găsi, dar vorba proverbului românesc – ’’Mai bine acum, decât niciodată!’’

Mai multe articole, în presa locală, au făcut cunoscut faptul că Dumitru Tărăşenie, consilier judeţean PNL, urmează să afle mai multe despre mafia de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea, mai exact, licitaţiile ilegale care se fac pentru achiziţionarea de materiale sanitare şi nu numai. Deşi, nimeni până acum nu a făcut astfel de cercetări, acesta şi-a pus ambiţia, să scoată adevărul la lumină. După aproximativ două luni, de la primele acuze pe care consilierul judeţean le-a făcut publice într-o şedinţă a CJ, acesta iese în presa audiovizuală locală şi face dezvăluiri ale primelor cercetări făcute şi descoperite, ale mafiei, în ceea ce priveşte achiziţia de materiale sanitare.
Aşa cum vă spuneam, această achiziţie i-a atras atenţia consilierului judeţean, că este una care permite ca în instituţia subordonată CJ, să se fure. Atenţie, pe faţă!
Dezvăluirile aduse opiniei publice de către acesta, în cadrul unei emisiuni, au fost, spunem noi, bine documentate.

De ce spunem asta? Pentru că a demonstrat, cum anumite firme nu au fost lăsate să participe la licitaţiile pentru achiziţionarea de materiale sanitare la Spitalul Judeţean Vâlcea, având asupra domniei sale, documente, dar şi corespondenţa purtată de managerul spitalului, caiet de sarcini pentru achiziţii refăcut, şi multe alte documente din care reiese că mafia în SJU Vâlcea, există la nivel înalt!

Redăm, mai jos, declaraţia de final a dezvăluirilor din cadrul emisiunii, unde acesta a prezentat o parte din jaful de la Spitalul Judeţean:

’’ Stimaţi domni de la Consiliul Judeţean, care sunteţi în comisia de audit financiar de la Spitalul Judeţean, aveţi mare grijă! Eu voi urmări îndeaproape şi nu numai eu şi colegii mei, consilierii liberali, ceea ce veţi constata dvs. acolo….voi veni şi cu alte lucruri, dar pe acest fond, eu voi încerca nu să distrug, numai să semnalez… Vreau să distrug mafia din Spitalul Judeţean, cei care fac prostii de genul acesta, dar voi veni şi cu soluţii constructive, după ce voi avea toate datele, absolut toate datele, referitoare la managementul SJU. Voi veni cu referate parţiale şi apoi cu o soluţie de ansamblu pentru îmbunătăţirea activităţii manageriale la SJU Vâlcea. Asta am vrut să vă semnalez, deci, la o singură licitaţie, o diferenţă de preţ de 19 miliarde de lei vechi’’.

Îl felicităm pe domnul consilier judeţean, Dumitru Tărăşenie pentru iniţiativă, dar credem că se luptă cu morile de vânt.

Ca o concluzie, dacă domnul consilier se pricepe aşa bine să caute dovezi care să facă lumină în scandalul abia început împotriva mafiei de la SJU, de ce nu a facut-o şi până acum? Unde aţi fost, domnule consilier PNL, Dumitru Tărăşenie, până acum? Din câte ştim, cu mici excepţii ( demisia din PSD, independent apoi până în februarie 2013 când vi s-a retras sprijinul politic), şi în mandatul 2008 – 2012 aţi fost consilier judeţean.

O întrebare, tot fără răspuns: Ce ….au căutat Marian Mirea, PMP, Gheorghe Udubae, PNL, Ion Nicolae, PLR, în emisunea respectivă?

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.