323 total views

Mihai Miclea, director DSVSA Vâlcea, a participat miercuri, 23 octombrie, la întâlnirea organizată la Casa Presei de Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor în vederea elaborării Normelor Metodologice pentru aplicarea OUG nr. 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân. La această întâlnire a participat preşedintele ANSVSA,Vladimir Mănăstireanu, specialişti din ministere, numeroase organizaţii neguvernamentale, dar şi viceprimarul Râmnicului, Eduard Vârlan.

”Cu această ocazie, au fost identificate mai multe elemente ce urmează să fie promovate în viitoarele Norme Metodologice: transparenţa serviciilor de gestionare a câinilor fără stăpân prin implicarea ONG-urilor din domeniul protecţiei animalelor, permiterea voluntariatului la adăposturile de câini, acordarea posibilităţii măririi termenului de păstrare a câinilor în adăpost.În teritoriu a fost trimisă către toate primăriile o adresă privind amenajarea adăposturilor ( după caz). La această dată la adapostul de câini există 308 câini din care 85% sunt sterilizaţi, identificaţi, deparazitaţi. Au fost daţi către adopţie un număr de 57 câini către o fundaţie din Germania, Asociaţia „A Doua Şansă” şi Asociaţia De Protecţia Câinilor Comunitari Azor
În continuare adăpostul se va extinde cu trei padocuri şi fiecare va avea o capacitate de 100 capete. În urma normelor metodologice care se vor aproba şi a Ordonanţei 155/2001 cu modoficările ulterioare şi a discuţiilor avute cu ONG-urile în perioada imediat următoare se vor face noi reglementări privind adopţia la distanţă şi alte feluri de adopţii”, a declarat directorul DSVSA Vâlcea Mihai Miclea.
Viceprimarul Râmnicului şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Neamţ au fost singurii reprezentanţi ai administraţiilor locale la această întâlnire.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.