Loading

Peste 433.000 de titluri ale “Univers Râmnicu Vâlcea” (UNVR), reprezentând 54% din capitalul social al companiei, au fost tranzacţionate, de la jumătatea lunii octombrie şi până în prezent.

Ultimul preţ la care s-au transferat titlurile UNVR, de 34,07 lei/unitate (12 noiembrie, tranzacţie deal) este de aproape trei ori mai mare (196%) decât preţul dinaintea acestor tranzacţii (3 septembrie).

Tudor Ciurezu, preşedintle “SIF5 Oltenia”, ne declarase, la finalul lunii octombrie, că pachete de acţiuni UNVR sunt “plimbate” între unii acţionari, care îşi pregătesc exitul şi vor “să facă piaţa”.

Domnia sa ne-a spus, la finalul săptămânii trecute, că şi schimburile ulterioare cu acţiuni ale “Univers” au acelaşi scop: “Cred că este aceeaşi strategie, de a crea o lichiditate falsă”. Domnul Ciurezu ne-a mai spus că “SIF Oltenia” nu a derulat tranzacţii cu titluri UNVR în această perioadă.

Potrivit unui comunicat al companiei, cifra de afaceri pentru primele nouă luni ale anului 2013 a fost de 2,29 milioane de lei, în scădere cu 6,5% faţă de perioada similară a anului trecut, când a fost de 2,45 milioane de lei.

Profitul net al companiei a crescut, pentru primele trei trimestre din 2013, cu 16,2%, ajungând la finalul lunii septembrie, la valoarea de 1,5 milioane de lei, potrivit aceluiaşi raport.

Cel mai mare acţionar al “Univers Râmnicu Vâlcea” este “SIF Oltenia”, cu o participaţie de 73,7% din capitalul social, restul acţiunilor UNVR fiind deţinut de către alţi acţionari.

La 20 noiembrie 2012, “Socom” Râmnicu Vâlcea a raportat o deţinere de 8,71% din UNVR.

Recent, Curtea de Apel Piteşti a pronunţat două sentinţe în procesele în care actuala conducere a societăţii “Univers” Vâlcea a contestat “procedurile” de vânzare sau închiriere a unor spaţii proprii efectuate de foştii directori Răzvan Buzatu şi Constantin Rada.

Între “SIF Oltenia” şi familia Buzatu a avut loc un scandal, în 2011, când Teodor Buzatu a fost demis din funcţiile de conducere de la SIF5. Atunci, Buzatu a fost acuzat că a abuzat de funcţia pe care o deţinea la “SIF Oltenia”, permiţând ca mai multe societăţi deţinute de SIF, în conducerea cărora se află chiar fiii lui Buzatu, Răzvan Mihai Buzatu şi Alexandru Bogdan Buzatu, să încheie contracte calificate drept păguboase cu o firmă pe care aceştia o controlau.

Domeniul de activitate al companiei este comerţul cu amănuntul în magazine nespecializate, cu vânzare predominantă de produse alimentare, băuturi şi tutun.

Capitalul social al “Univers” este de 1.991.605 lei, împărţit în 796.642 acţiuni, cu o valoare nominală de 2,5 lei/unitate.

Potrivit ultimului preţ de tranzacţionare (5 noiembrie), capitalizarea bursieră a UNVR este de 19 milioane de lei (aproximativ 2,27 milioane de euro).

Piaţa de Capital 18.11.2013

bursa.ro

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.