263 total views

Cine se scoală de dimineaţă departe ajunge” nu-i un proverb fără substanţă, au dovedit-o studii recente. Se pare că nu numai sănătatea şi vitalitatea, dar şi viaţa noastră socială şi profesională au de caştigat dacă nu facem nopţi albe şi ne sculăm imediat după răsărit. Iată cinci beneficii certe ale „căzutului din pat” la primele ore ale dimineţii!

1.Ai mai mult succes la job
Un studiu din 2008 al Universităţii din Texas a demonstrat că persoanele care se trezesc fără probleme la prima oră ajung să câştige mai bine şi să aibă funcţii mai importante la locul de muncă decât cei care-şi pun mereu alarma pe “repeat”.

2.Te simţi mai fericită
Tot studii făcute pe grupuri de tineri gen “păsări de noapte” şi pe vârstinci, recunoscuţi pentru obiceiul lor de a se trezi devreme, au relevat faptul că tinerii care aveau obiceiul să doarmă până la prânz erau într-o stare emoţională net inferioară vârstnicilor vioi. Pentru o stare psihică bună, e indicat să te bagi în pat până la 12 noaptea, iar dacă faci asta, te poţi trezi deverme fără să privezi organismul de somn.

3.Îţi face bine la… siluetă!
Motivul este simplu: cei care se trezesc foarte devreme nu sar peste înviorarea de dimineaţă sau peste jumătatea de oră de alergări. Metabolismul este astfel accelerat, celulita topită şi silueta definită.

4.Îţi creşte eficienţa
Pentru a dovedi acest fapt, tot americanii au implicat într-un studiu 367 studenţi. Şi ghici care aveau rezultate mai bune, mai mult spirit de iniţiativă şi-şi predau lucrările la timp? Cei care nu pierdeau nici o dimineaţă!

5.Te face mai bună la suflet
Oamenii capricioşi, mofturoşi, puşi mereu pe harţă fac parte, în cele mai multe dintre cazuri, dintre cei care urăsc să se trezească devreme. Să fii un om greu de suportat, deloc pozitiv, poate fi rezultatul instalării oboselii cronice. Noi suntem făcuţi să dormim noaptea şi dimineaţa să ne trezim – dacă nu se întâmplă aşa, ne dăm peste cap viaţa, sănătatea şi pacea sufletească.

Distribuie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.