Loading

Angajaţii ABA Olt şi SGA Vâlcea, vor fi prezenţi şi în acest an la acţiunea “Let’s Do It România!”

Mişcarea „Let`s Do It, World!” este cea mai mare mişcare socială organizată vreodată în lume, reuşind să mobilizeze peste 7 milioane de voluntari în numeroase acţiuni de curăţenie şi educaţie. Obiectivul strategic al „Let`s Do It, Romania!” 2013 este creşterea procentului de reciclare al deşeurilor colectate fată de anul anterior. Proiectul îşi propune curăţarea arealelor naturale de pe teritoriul întregii ţări într-o singură zi. Si în acest an, proiectul va beneficia de sprijinul Ministerului Mediului şi Schimbărilor Climatice. La nivelul Administraţiei Naţionale “Apele Romăne”, acest proiect este susţinut şi promovat .
Administraţia Bazinală de Apa Olt si SGA Vâlcea vor participa şi anul acesta la acţiunea de curăţenie cu toţi salariaţii celor două instituţii. Acţiunea va avea loc în data de 28 septembrie la nivelul întregii ţări. Menţionăm că la această acţiune vor participa toate sistemele de gospodărire a apei din bazinul hidrografic Olt, mai precis: SGA-Olt, SGA-Sibiu, SGA-Braşov, SGA-Covasna şi SGA –Harghita.

Responsabil Comunicare,

Mihaela COCA

Mesajul Preşedintelui Consiliului Judeţean Ion Cîlea, cu ocazia Zilei Naţionale a Curăţeniei
Începând din anul 2010, în fiecare lună septembrie este dedicată o zi specială unui mare proiect de implicare socială privind colectarea, transportul şi depozitarea deşeurilor din zonele silvice, dar şi de pe malurile cursurilor de apă, şanţuri, spaţii verzi etc.
În acest an, proiectul intrat în conştiinţa civică sub titlul „Let’s Do lt Romania” a fost programat să se desfăşoare în data de 28 septembrie, zi când sunt invitaţi la această acţiune de importanţă naţională toţi cei care iubesc şi respectă natura, indiferent de vârstă.
„Consiliul judeţean se alătură cu toată responsabilitatea la acţiunile programate de instituţiile de mediu abilitate şi, personal, adresez administraţiilor publice locale, ONG-urilor, formaţiunilor de voluntariat, tuturor cetăţenilor din judeţul nostru rugămintea de a se implica în proiectul care se va derula pe parcursul zilei de sâmbătă. Împreună avem foarte multe lucruri de pus la punct pe linia protecţiei mediului şi a bunei gospodăriri a localităţilor. Mă refer, în principal, la colectarea şi evacuarea deşeurilor şi reziduurilor de material lemnos aluvionate de ape în albiile râurilor şi pâraielor, a gunoaielor din toate zonele adiacente activităţilor turistice, cosirea vegetaţiei uscate de pe şanţuri, igienizarea spaţiilor intravilane, promovarea, cu alte cuvinte, a tuturor acţiunilor şi iniţiativelor în scopul salubrizării şi igienizării localităţilor şi a zonelor înconjurătoare. Nutresc speranţa că acest proiect de sâmbătă va găsi ecou şi se va reflecta în participarea activă a cât mai multor elevi, tineri, cetăţeni de toate vârstele, dovedind astfel grijă şi respect faţă de natură” – a precizat preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, dr.ing. Ion Cîlea.

Mesajul Ministrului Rovana Plumb

„Pentru instituţia pe care o coordonez şi pentru mine, că ministru al mediului, parteneriatul cu societatea civilă este fundamental în desfăşurarea activităţii. Lucrăm în echipa, în beneficiul mediului. Sunt convinsă că o comunicare eficientă între minister şi societatea civilă este calea spre o colaborare de succes şi spre reuşite comune. Cred, de asemenea, că asumarea unui rol activ al societăţii civile şi participarea cetăţenilor într-un număr foarte mare la acţiuni ecologice sunt elemente esenţiale pentru îmbunătăţirea condiţiilor de mediu din România. Guvernul are obligaţia să acţioneze pentru sănătatea mediului în care trăim, însă, în acelaşi timp, fiecare din noi, la nivel individual, trebuie să facem eforturi pentru a păstra ceea ce avem bun. Let’s Do It, România! ne oferă posibilitatea să ajutăm natura, să o curăţăm de deşeuri şi să arătăm că suntem responsabili.” a declarat Ministrul Rovana Plumb.

După succesul primelor 3 ediţii din 2010, 2011 şi 2012, la care au participat peste 650 000 de voluntari şi care au colectat peste 1,6 milioane de saci de deşeuri, Ziua de Curăţenie Naţională din România a devenit deja o tradiţie, care uneşte românii de peste tot. Proiectul aduce împreună autorităţi, companii, ONG-uri, reprezentanţi media, persoane publice şi voluntari pentru a face curăţenie în toată ţară, într-o singură zi. Anul acesta, în aceeaşi lună cu România, vor face curăţenie generală Olanda, Franţa şi Rusia.

Obiectivul strategic al „Let`s Do Iţ, România!” 2013 este creşterea procentului de reciclare al deşeurilor colectate la 40% din numărul de saci colectaţi, de la 35% în 2012, 26% în 2011 şi 17% în 2010. O noutate în acest an este obiectivul de a implica în curăţenie şi românii din diaspora, acolo unde acest lucru va fi posibil, informează organizatorii.

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.