Loading

La sfârşitul acestei săptămâni, judeţul Vâlcea va găzdui cea de-a cincea competiţie naţională de ciclism din acest an în cadrul programului Road Grand Prix iniţiat şi organizat de către Fundaţia Naţională de Ciclism.

În acest fel, Vâlcea îşi va lega numele de Cluj, Iaşi şi Prahova unde au avut loc ediţiile anterioare şi care au oferit servicii ireproşabile pentru ca tânăra comunitate a cicliştilor să devină tot mai puternică. Dorind ca şi Vâlcea să ofere aceleaşi condiţii, preşedintele Consiliului Judeţean, dr.ing. Ion CÎLEA, a organizat o întrevedere, în prima zi a acestei săptămâni, la care au luat parte şefii poliţiei şi jandarmeriei judeţene, directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă şi primarii din localităţile Ocnele Mari, Pietrari, Băbeni, Mihăeşti, Frânceşti aflate pe traseul de concurs. Împreună au stabilit sarcinile ce le revin în cele trei ore cât va dura raliul ciclist, mijloacele auto şi tehnice, indicatoarele şi personalul necesar pe toată lungimea traseului.

„Am considerat că este de datoria mea să mă implic cu toată atenţia şi răspunderea într-o astfel de acţiune şi să contribui alături de ceilalţi organizatori la relansarea ciclismului de şosea atât pentru profesionişti, cât şi pentru amatori, la iniţierea începătorilor într-o astfel de disciplină sportivă şi nu numai sportivă având în vedere, pe de-o parte că transportul pe bicicletă intră tot mai viguros în practica zilnică, iar pe de alta, că plăcerea şi pasiunea pentru pedalaj sunt factori excelenţi în promovarea unui stil de viaţă activ şi sănătos. Sunt, de asemenea, bucuros pentru faptul că raliul ciclistic din Vâlcea de sâmbătă, 28 septembrie, se va derula pe drumuri judeţene pe care le-am modernizat anterior şi, prin urmare, participanţii nu vor avea nici o problemă din acest punct de vedere” – a declarat preşedintele Ion Cîlea.
Cursa din Vâlcea nu va urma tipicul de celor de până acum, adică circuite stradale prin centrul orașului, ci va fi o cursă de fond, lungă de 102,5 kilometri, prin împrejurimile reședinței acestui județ. Înscrierile sunt limitate la 350 de participanți, iar taxa va fi 60 de lei.
Categoriile de cursă cuprind următoarele diviziuni: Elite, Elite Juniori (sportivi cu licență), Masculin 18-29 de ani, 30-39 de ani, 40-49 de ani și 50+, dar și Feminin 18-29 și 30+. În cazul sportivilor cu licență și a premierilor pe categorii de vârstă, primii 3 clasați se vor premia, clasamentul Open fiind singurul care îi va răsplăti pe primii 5 clasați. Restul detaliilor, precum și formularul de înscriere se găsesc pe site-ul oficial al cursei, http://www.roadgrandprix.ro/

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.