80 total views

Asociatia Generala a Economistilor din România (AGER) sarbatoreste in data de 23 noiembrie, Ziua Economistului. Anul acesta, manifestarile la nivel local au avut loc sâmbata, 21 noiembrie si duminica, 22 noiembrie 2015, in localitatea Gura Râului din Marginimea Sibiului, judetul Sibiu.

AGER 23 nov 2015 1

In cadrul evenimentului, s-a desfasurat Simpozionul „Noul Cod Fiscal – Realitate vs Responsabilitate” (dezbatere interactiva), s-a facut o analiza comparativa a potentialului turistic din zona Gura Râului – Marginimea Sibiului (jud. Sibiu) fata de zona Horezu – Vaideeni (jud. Vâlcea). De asemenea, s-a mai discutat si despre gradul de accesare a fondurilor europene aferente activitatii de turism si alimentatie publica din zonele supuse analizei.

AGER – Filiala Vâlcea isi propune, conform scopului AGER, sa contribuie, la nivelul zonei/entitatii in care isi desfasoara activitatea, la sporirea prestigiului profesiei de economist, a rolului economistilor in asigurarea cadrului demo-cratic necesar dezbaterii si formularii concluziilor teoretice si practice ce izvorasc din viata economica si pentru gasirea solutiilor presupuse de dezvoltarea durabila si modernizarea tarii. AGER – Filiala Vâlcea va actiona, la nivelul la care activeaza, pentru crearea unui curent de opinie in vederea promovarii performantei in economie ca suport al bunastarii si pentru convergenta in modelul european de economie si societate. Printre obiectivele Asociatiei Generale a Econo-mis-tilor din România – Filiala Vâlcea se numara: militeaza pentru profesionalism si responsabilitate civica depli-na a mem-brilor si pentru sporirea prestigiului econo-mis-tului in societate; apara interesele profesionale ale economistilor; promoveaza cercetarile economice teoretice, aplicative, studiaza experienta proprie si mondiala si promoveaza o stiinta economica racordata la problemele reale ale dezvoltarii omenirii, la nivelul entitatii/ zonei in care actioneaza; organizeaza, prin membrii sai, studii asupra problemelor economice, micro-sectoriale, teritoriale si macro-economice; colaboreaza cu toate institutiile economice, publice, de invatamânt, cerce-tare si organizatiile sindicale, in scopul promo-varii proiectelor economice; sprijina dezvoltarea si perfectionarea invatamântului economic superior si mediu; organizeaza cursuri de pregatire continua a membrilor sai, in vede-rea cresterii competentei profesionale si a capacitatii lor de raspuns la cerintele pietei muncii; efectueaza, prin membrii sai, individuali si colectivi, lucrari de expertiza finan-ciar-contabila, verificari de ges-tiune, de evaluare de bunuri si stabileste diagnosticul asupra situatiei economico-financiare la societati comer-ciale, inclu-siv banci, socie-tati de asi-gurare, precum si lucrari de audit financiar, la cererea persoanelor fizice si juridice, a organelor jurisdictionale si ale administratiei publice, informand despre aceste activitati Consiliul Director al AGER; contribuie la activitatea de perfec-tio-nare a legislatiei econo-mice prin formu-larea unor propuneri de imbunatatire a acesteia, precum si prin initierea unor propuneri de legiferare, aduse, in prealabil, la cunostinta AGER.

AGER 23 nov 2015

Asociatia Generala a Economistilor din România (A.G.E.R.) – Filiala Vâlcea ureaza tuturor economistilor, membrilor si colaboratorilor multa sanatate, prosperitate, implinirea tuturor aspiratiilor, noi realizari si satisfactii profesionale insotite de un sincer si calduros

„La multi ani!”

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.