Loading

…pentru toți cetățenii. În cadrul evenimentului anual ”Săptămâna Europeană a Mobilităţii”, Primăria Municipiului marchează astăzi ”Ziua fără maşină” – o invitaţie adresată cetăţenilor din Râmnicu Vâlcea de a folosi mersul pe jos, cu mijloace de transport în comun sau cu mijloace de deplasare sustenabile ca alternativă la deplasarea cu autoturismul personal.

Din dorinţa de a stimula utilizarea transportului public de călători în această zi, călătoriile cu autobuzele şi microbuzele ETA, de pe toate liniile din municipiu, vor fi complet gratuite. Tot astăzi, cei 256 de elevi de la şcolile ”Anton Pann” şi Goranu, participanţi la programul ”Traffic Snake Game” sau Oscar Șarpele Hoinar, vor ilustra, prin desene, viziunea lor asupra avantajelor unui Râmnic eliberat de traficul auto.
Cu această ocazie, Primăria Râmnicului readuce în atenție că are în pregătire (obţinând deja o finanţare nerambursabilă pentru întocmirea documentaţiei tehnice) proiectul ”Creşterea mobilităţii urbane pietonale şi cicliste” prin care se vor amenaja 46,33 km de piste de biciclete în cadrul unei reţele funcţionale interconectate la nivelul întregului municipiu, vor fi realizate opt parcări pentru biciclete şi cinci centre inteligente pentru închirierea de biciclete şi se vor construi trei poduri peste râul Olăneşti dedicate exclusiv pietonilor şi bicicliştilor, precum şi 15 km de promenade de-a lungul râurilor Olăneşti şi Olt.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.