202 total views

Horoscopul anului chinezesc 2015 este promiţător având în vedere că acest an este al Oii sau Caprei de Lemn, un consacrat simbol chinezesc al păcii, armoniei şi seninătăţii. Deşi provocările războiului se fac simţite şi auzite în numeroase părţi ale lumii în prezent, inclusiv în imediata noastră apropiere, se pare că anul 2015 este rezervat păcii, compromisurilor şi unei relative acalmii în conflictele armate de pe glob.

Anul chinezesc 2015, început pe 19 februarie 2015, inspiră către prudenţă şi supravegherea graniţelor individualităţii şi posesiunilor noastre, materiale ori spirituale. Într-o străveche legendă chinezească, se spunea că un băiat pe nume Lěi, care avea o mare turmă de oi, a pierdut o mare parte din ele neglijând că ocolul său avea un gard rupt. Până la urmă, a rămas cu o singură oaie din măreaţa lui turmă. Abia atunci Lěi a realizat seriozitatea problemei sale, şi şi-a reparat gardul. Din acea clipă, turma sa de oi a crescut tot mai mult, fără a pierde nici măcar o mioară.

Dacă luăm seama la această învăţătură, ar trebui să conştientizăm cu mai mare atenţie cine anume ne fură meritele şi străduinţele, arogându-şi un rol fals de prieten sau sprijinitor al nostru…

Nu trebuie să fie neglijat faptul că horoscopul chinezesc 2015 este conectat cu lemnul Yin (Oaia / Capra Yin). Elementul Yin ne vorbeşte despre primăvară, timpul când noile ramuri încep să se înalţe spre cer graţie vigorii redeşteptate de către pământ. De fapt, întreaga vegetaţie este simbolizată în elementulul Lemnului. Lemnul sugerează preponderenţa principiului feminin, creator, şi a începuturilor de tot felul.
Lemnul Yin reprezintă forţa prin care noile mlădiţe îşi croiesc drum prin pământ, cea datorită căreia păsările abia născute străpung cu ciocul coaja dură a oului, forţă ce îi permite copilului să îşi facă drum din pântecele mamei spre lume. Lemnul Yin întruchipează, de asemeni, dezvoltarea ori evoluţia.

În acelaşi timp, Oaia este un simbol al artei, asociat cu timpuri de linişte şi evoluţie spirituală. Oaia / Capra poate sprijini vindecarea unor răni ale trecutului provocate de oameni ce au respectat prea puţin rasa umană şi însăşi viaţa. Horoscopul anului chinezesc 2015 poate prevesti aşadar o unificare între credinţa că binele va preleva asupra răului şi că forţele luminii pot învinge armatele întunericului şi agresivităţii oarbe. Cei care cred cu adevărat în bunătate şi justiţie au şansa de a se bucura de fericire şi succese. Nici trecutul, şi nici superstiţiile prost înţelese nu au voie să ne zăgăzuiască izvorul prefacerilor noastre în bine.

Potrivit horoscopului anului chinezesc 2015, amplasarea planetei Saturn în Scorpion şi continuarea drumului lui Pluton în Capricorn îndeamnă la o reanalizare a structurilor sociale, la întoarcerea către fundamentele umanităţii şi folosirea unei puternice intuiţii pentru soluţionarea problemelor ce şi-au pus o amprentă negativă asupra lumii în ultima vreme.

În horoscopul 2015, în anul Oii / Caprei de Lemn, echilibrul economiei mondiale şi armonia socială depind în primul rând de pace. Provocările spre război nu vor fi urmate cu una cu două. Deşi armele vor putea fi agitate cu fervoare în taberele adverse, atmosfera liniştitoare conferită de Oaie / Capră se va aşterne peste naţiuni, sentimentele violente vor fi potolite şi înţelepciunea va tinde să guverneze peste lume. Conjuncturile existenţei vor putea fi în măsura să preschimbe ameninţările agresive în compromisuri, îngăduind instaurarea păcii. Reaua credinţă, tendinţele dominatoare, orgoliile şi impulsurile către violenţă vor continua să existe, însă vor fi înfrânate ori restricţionate.

Simţămintele paşnice îşi vor croi drum şi în relaţiile familiale, dar şi în rivalităţile economice. Mulţi oameni vor putea privi în adâncul sufletelor lor, descoperindu-şi cu neplăcere trecutele şi pasionalele lor răbufniri individualiste, dându-şi seama că drumul spre armonie şi vigoare economică este pavat mai curând de străduinţa de menţinere a păcii decât de complacerea în violenţe adeseori deşarte.

În familie, va fi o perioadă de unificare, regăsire a ţelurilor comune, organizare şi colaborare. Maniile se vor aplana de la sine, iar acţiunile şi deciziile care au pus la încercare armonia familială vor fi lăsate deoparte, netezind drumul spre vindecarea mândriilor personale şi încrederii reciproce.

Într-o altă legendă chinezească legată de Oaie / Capră, se zice că viteazul Sòng Dìng Bó, un bărbat ce îmbrăţişa cu dragoste învăţarea artelor marţiale, a mers odată să-şi viziteze un prieten ce îşi avea casa în afara zidurilor cetăţii sale. Ei s-au bucurat îndelung de compania lor , dar, după ce noaptea se făcuse de mult simţită, amicul lui l-a sfătuit să nu plece înapoi pe un drum vestit ca fiind bântuit de stafii. Desigur, Sòng Dìng Bó nu a ţinut cont de această povaţă şi a pornit să călătorească după miezul nopţii. Nu a durat mult şi a întâlnit pe drum o stafie, dar nu una foarte isteaţă, care nu ştia că cel mai mare rău i se putea trage atunci când era scuipată în faţă de un muritor. În cele din urmă, chiar înainte de a se ivi zorile, stafia a vrut să se facă nevăzută, dar Sòng Dìng Bó a încleştat-o în braţele lui până când nu a mai avut ce face şi s-a transformat într-o OAIE! Sòng Dìng Bó era isteţ şi ştia bine că acea oaie se putea transforma din nou în stafie, aşa că a scuipat-o în faţă şi a dus-o la târg pentru a o vinde (un alt fel de Păcală).

În horoscopul anului chinezesc 2015, influenţele Oii / Caprei se vor impune treptat peste întreaga lume. Vor exista totuşi nişte intervaluri de turbulenţe în perioada Dragonului (începând cu echinoxul de primăvară de pe 21 martie 2015, până pe 21 aprilie) şi mai ales în cea a Bivolului (odată cu solstiţul de iarnă din 22 decembrie 2015, până pe 20 ianuarie 2016).

2015 este un an care îndeamnă la folosirea abilităţilor mentale contra forţei brute, a îngrădirii agresivităţii prin punerea în valoare a bunului simţ şi a strategiei înţelepciunii.

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.