258 total views

Noul an a venit cu taxe mai mari pentru românii din câteva oraşe ale ţării. Consiliile locale au decis majorarea cu 2,5 până la 16% a impozitelor pentru terenuri şi clădiri. Astfel, 700.000 de locuitori din Constanţa, Focşani, Vaslui, Giurgiu, Oradea şi Râmnicu Vâlcea care au mers ieri să-şi plătească dările către stat au avut de scos mai mulţi bani din buzunar faţă de anul trecut.

Ieri, sute de români au mers la direcţiile de taxe şi impozite din oraşele lor ca să-şi plătească taxele.
Deşi legea prevede bonificaţii până la 31 martie, mulţi au vrut să facă aceste plăţi din primele zile ale anului ca să scape de o grijă.
Numai că în 6 oraşe din ţară oamenii au trebuit să dea mai mulţi bani pentru impozitul pe casă, iar în anumite cazuri, şi pe maşini.
Astfel, dacă la Oradea impozitul a crescut cu 2,5%, în Giurgiu, consiliul local a mărit valoarea acestuia cu 15%, iar la Focşani, Râmnicu Vâlcea, Constanţa şi Vaslui, cu 16%.
Şi la Slatina s-a decis ca pentru clădirile care depăşesc 150 mp, pentru fiecare 50 mp peste suprafaţa limită să se aplice un impozit de 5%. În Bucureşti şi în restul oraşelor ţării, valoarea taxelor şi impozitelor a rămas aceeaşi ca în 2013.

 

libertatea.ro

foto prima pagina/adevarul.ro

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.