548 total views

Calendarul Organizației Națiunilor Unite a instituit Ziua Internațională a Familiei ca eveniment cu dată fixă pe 15 mai a fiecărui an.

Ziua de 15 mai a fost declarată de către Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite ca fiind Ziua Internaţională a Familiei, printr-o Rezoluţie dată în septembrie 1993. La propunerea Institutului Român pentru Drepturile Omului şi susţinută de Patriarhia României, ziua de 15 mai a devenit oficial Ziua familiei române. Această zi ar trebui să reprezinte pentru noi toţi o ocazie de sărbătoare, de linişte şi pace în cadrul fiecărei familii. Sărbătorirea acestei zile are o mare importanţă pentru comunitatea internaţională, care acordă sprijin în mod constant şi contribuie la îmbunătăţirea cadrului legislativ şi social în vederea creşterii rolului familiei în viaţa socială.

În localitatea Cana Galileii, Domnul Iisus Hristos a săvârşit prima minune, la o nuntă fiind, El a prefăcut apa în vin. Cei care doresc să întemeieze o familie să ştie că „e uşor a te însura, e greu a face o familie“. Trebuie avute în vedere câteva lucruri. Căsătoria nu este ceva temporar – astăzi mă căsătoresc, iar mâine mă „descăsătoresc“. Dragostea ce uneşte un bărbat şi o femeie nu este o toană de moment, ci trebuie să fie până la sfârşitul vieţii. Soţul şi soţia, unul pentru celălalt, sunt persoanele cele mai importante din viaţa lor. Dragostea să fie însoţită de respect reciproc şi de întrajutorare. Soţul să ştie că soţia sa nu este una dintre celelalte femei. Soţia sa este cea care-i împărtăşeşte dragostea şi-i poartă în pântece copiii. Soţii sunt datori să se roage unul pentru altul, să meargă împreună la biserică, să nu genereze discuţii inutile şi distructive. Sfântul Ioan Gură de Aur aşa ne spune: „Familia este o mică biserică“!

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.