335 total views

Eurodeputatul Marian Jean Marinescu i-a cerut lui Iurie Leancă, premierul Republicii Moldova, să înfiinţeze o secţie de vot şi în Oltenia, în contextul alegerilor parlamentare ce vor avea loc pe 30 noiembrie.

“În această regiune locuiesc peste 2.000 de cetăţeni moldoveni, mulţi dintre ei studenţi, care doresc să-şi exercite dreptul la vot. În spiritul democraţiei şi pentru a evita riscul de a se repeta recentul trist episod al votului din diaspora românească, vă cer să organizaţi o secţie de votare şi în municipiul Craiova”, a argumentat politicianul. Marinescu a adăugat că în felul acesta prim ministrul moldovean va putea proba respectul pe care îl are pentru valorile democratice şi europene. Eurodeputatul s-a adresat lui Iurie Leancă prin intermediul unei scrisori pe care o puteţi citi mai jos.

“Domnule Prim Ministru Iurie Leancă,

Vă scriu în calitate de membru al Parlamentului European şi cu permisiunea dumneavoastră, de prieten al Republicii Moldova. Sunt convins că sunteţi la curent cu susţinerea pe care am acordat-o de-a lungul anilor Republicii Moldova.
Pe 30 noiembrie guvernul condus de dumneavoastră va organiza alegeri parlamentare. Eu sunt din Craiova, capitala Olteniei. În această regiune locuiesc peste 2.000 de cetăţeni moldoveni, mulţi dintre ei studenţi, care doresc să-şi exercite dreptul la vot. În spiritul democraţiei şi pentru a evita riscul de a se repeta recentul trist episod al votului din diaspora românească, vă cer să organizaţi o secţie de votare şi în municipiul Craiova. Universitatea din Craiova ar putea fi o variantă foarte bună, în contextul în care aici sunt înscrişi mulţi studenţi moldoveni. Pe de altă parte, Universitatea are deja experienţă în organizarea alegerilor. În speranţa că veţi da curs rugăminţii mele şi în felul acesta veţi proba respectul dumneavoastră pentru valorile democratice şi europene, vă stau la dispoziţie în cazul în care este necesar un sprijin pentru înfiinţarea acestei secţii de vot extrem de necesare în Craiova

Cu deosebită consideraţie,
Marian Jean Marinescu
Membru al Parlamentului European “

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.