34 total views

În zilele premergătoare scrutinului din 25 mai 2014, prezenţa mea la Jocuri de putere de pe Realitatea tv m-a obligat să-l ascult pe Dan Diaconescu intervenind telefonic în direct.

Rareş Bogdan s-a dovedit generos cu Dan Diaconescu şi cu Radu Moraru, doi colegi de breaslă aruncaţi în vîltoarea bătăliei electorale.

Pentru scrutinul din 25 mai 2014, Dan Diaconescu, proaspăt întors din ceea ce televiziunea lui Sebastian Ghiţă – România tv – înfăţişa seară de seară ca fiind studiourile OTV de la Vatican (comiţînd o dublă eroare – de analfabetism- şi de fals în înscrisuri oficiale), și-a sumat cu de la sine putere două candidaturi:

1) Una pentru europarlamentare, cap de listă.

2) Alta pentru scrutinul parlamentar parţial de la Satu Mare.

În direct fiind, Dan Diaconescu, altfel om la locul lui, s-a dedat la o făloșire de Făt Frumos tocmai pricopsit cu paloșul fermecat:

Că el o să bată la scor Coaliția transpartinică de la Satu Mare; că PPDD se va clasa pe locul al doilea la europarlamentare, dacă nu chiar pe primul loc; că la prezidențiale, va intra în turul al doilea cu Victor Ponta, pe care-l va înfrînge cît ai clipi.
Cine a avut răgazul să urmărească emisiunea în care Dan Diaconescu a sporovăit telefonic în direct va fi băgat de seamă că pe tot parcursul episodului am avut un zîmbet îngăduitor.

Se vedea limpede că turuiala lui Dan Diaconescu mă amuza.

Spre deosebire de mulţi confraţi, dacă nu chiar de toţi, nu m-am grăbit să mă năpustesc pamfletar asupra lui Dan Diaconescu în dubla sa ipostază:

1) De patron de OTV.

2) De fondator de partid.

Dincolo de exagerările, nu de puţine ori groteşti, ale moderatorului Dan Diaconescu, am întrevăzut şi lucruri care puteau fi însuşite de către alţi ziarişti de televiziune, cum ar fi curiozitatea incitatoare a lui Dan Diaconescu faţă de interlocutor, făcîndu-l să spună şi chestiuni imprudente, democratizarea invitaţilor, sesizarea senzaţionalului din realitate.

Ca preşedinte fondator de partid, l-am luat în serios pe Dan Diaconescu înainte şi un timp după alegerile din 9 decembrie 2012.
Scorul surprinzător (14%) îşi avea explicaţia în însuşirea pe şest a unei mari părţi din discursul politic al lui C.V. Tudor.

Fără a avea violenţa naţionalistă a PRM, PPDD a cucerit electoratul nu atît prin făgăduielile halucinante ale lui Dan Diaconescu, cît mai ales prin anti-USL-ismul discursului.

Scrutinul din 9 decembrie 2012 a adus victoria copleşitoare a USL, pentru că electoratul Traian Băsescu – PDL a fost descumpănit de politica de austeritate anterioară.

Pe acest fond, puțini alegători au mers la urne pentru a vota PDL. O parte a rămas acasă, o alta a votat cu Dan Diaconescu.

La fel ca și în cazul lui C.V. Tudor, Dan Diaconescu a sedus și prin discursul său – vecin cu extrema stîngă- împotriva ciocoilor din PSD.

După alegeri s-a petrecut însă o ciudăţenie:

Ar fi fost normal ca Dan Diaconescu, pricopsit cu un partid parlamentar, să-l ia în serios.

Aşa cum i-am spus în cîteva întîlniri tv direct, era de aşteptat ca PPDD să devină, în fine, partid din ceea ce era: o simplă înşiruire de ziceri ale OTV-ului.

urmariti continuarea articolului pe evz.ro

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.