168 total views

Dan Voiculescu a fost condamnat de Curtea de Apel București la 10 ani de închisoare cu executare.

TERENUL ŞI SEDIUL ANTENELOR VOR FI CONFISCATE, ŞASE MILIOANE DE LEI, CONFISCATE, IMOBILUL GRIVCO CONFISCAT,CONTURILE DIN STRĂINĂTATE CONFISCATE, CHIRII CONFISCATE…

…IMPERIUL VOICULESCU, DEMOLAT DE ICA

 

Dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare a ajuns la final. Procurorul DNA a cerut o pedeapsă de 10 ani de închisoare pentru Dan Voiculescu. La ultimele două termene, de luni și marți, avocații au înaintat în jur de 40 de cereri.
Printre altele au cerut să fie audiați președintele Traian Băsescu, primar general în vremea faptelor anchetate sau foștii miniștri ai Agriculturii Ilie Sârbu și Dacin Cioloș, dar și Daniel Constantin. De asemenea, a fost cerută și recuzarea completului de judecată, sesizarea Curții Constituționale și a Curții de Justiție a Uniunii Europene. Însă toate aceste cereri au fost respinse.
În această dimineață, înainte de sentință, Dan Voiculescu a spus că așteaptă verdictul la birou. „Aștept la ora 12 verdictul, după care mă duc acasă, fac o baie și aștept să vină cine vine. Verdictul nu poate fi decât de natură să mă roage să merg nu știu unde sau să nu fie”, a declarat Dan Voiculescu.

De asemenea, acesta a „pus în față răul” și a luat în calcul o condamnare cu executare, însă nu e speriat. „Practic se schimbă modul de viață, se schimbă condițiile de viață. Eu am stat până la 34 de ani cu soția și doi copii într-o cameră mică, cu o sufragerie, cu toaleta în curte. În momentul în care ai stat până la 34 de ani în aceste condiții, eu nu cred că condițiile din penitenciar pot fi mai rele decât alea. Am înțeles că toaleta e înăuntru, suntem 2-3 camarazi. Condițiile în sine nu sunt de natură să mă sperie, de-aia am spus mereu că nu sunt speriat”, a adăugat Dan Voiculescu.

Cele 13 persoane din acest dosar au fost trimise în judecată la sfârșitul lui 2008. Procurorii DNA spun că privatizarea ICA s-a făcut în mod fraudulos și în folosul lui Dan Voiculescu, prin subevaluarea bunurilor statului. Prejudiciul estimat de procurori se ridică la peste 60 de milioane de euro.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.