1,523 total views

…un contract de reparaţii stradale, la care conducerea Primăriei Râmnicu Vâlcea urmează curând să-i dea drumul și în cadrul căruia se va axa în principal pe străzile din cartiere, care nu au apucat să fie reparate în precedentul mandat.

Pentru asta, Primăria Râmnicu Vâlcea, în data de 9 aprilie 2021, a publicat în SICAP anunțul de participare cu privire la contractarea de „lucrări reparații trotuare, rigole și ziduri de sprijin aferente străzilor din municipiu. Procedura se află în desfășurare, data limită de depunere a ofertelor fiind 29 aprilie 2021. Evaluare calificare și tehnică / evaluare financiară, sunt condiții care au termen limită 31 mai 2021, iar modalitatea de atribuire va fi de acord-cadru. Contractul pentru lucrările mai sus menționate are o valoare de 10.000.000 lei, criteriul de atribuire fiind prețul cel mai scăzut.

Să nu uităm, sunt deja câteva săptămâni bune de când pe străzile oraşului se lucrează continuu, asta în ciuda faptului că încă avem vâlceni care sunt vehemenţi la adresa Primăriei, şi mai ales a primarului Mircia Gutău, socotit principalul vinovat de lucrările interminabile și fără prioritate, cum mulți se plâng. Am încercat să aflăm de la primar ce zone va acoperi contractul, iar acesta susține că „este un program multianual în care sunt prinse, rigole pe Buda, Copăcelu, Goranu, Stolniceni, Căzănești, dar și alte cartiere.

Pentru noul contract de reparaţii stradale, municipalitatea pune la bătaie suma de 10 milioane de lei, execuția acestuia fiind ăn etape care se vor scurge în de-alungul a 1, 2, 3 ani de zile, în funcție de bugetul existent. Totuși, suma finală cu care va fi adjudecat contractul depinde de ofertele depuse de firmele care se vor înscrie la licitaţie. Primarul Mircia Gutău speră că nu vor fi probleme şi că ofertele financiare vor fi deschise cât mai repede, după expirarea de depunere, astfel încât contractul să fie atribuit până la sfârşitul luni mai, pe criteriul preţului cel mai scăzut.

“Noi sperăm să nu ne confruntăm cu contestaţii care pot întârzia semnarea contractului şi începerea lucrărilor. Procedura a fost cât se poate de transparentă, nu văd ce ar avea de contestat firmele înscrise la licitaţie. În situaţia ideală în care procedura se va derula fără probleme, până la sfârşitul lunii mai ar trebui să avem contractul semnat, astfel încât să putem intra în forţă pe străzile unde este nevoie de reparaţii, pentru ca până la iarnă să modernizăm cât mai multe dintre ele. Am făcut în acest mod deoarece după câștigarea licitației, unde este urgență, pot interveni pe bază de comandă imediat, altfel dacă stai la fiecare străduță cu licitație riști nu mai faci nimic. Aici, durează mult procedura de licitație, dar odată dat câștigătorul, nu mai ai treabă”, susține Gutău.

În concluzie, anul 2021 se anunţă un an plin pentru situaţia străzilor din municipiu. Pe lângă contractul de reparaţii stradale prin intermediul căruia ar trebui puse la punct zonele cu probleme, Primăria intenţionează să demareze un amplu program de asfaltare și a altor străzi din cartierele periferice, dar numai în cazul în care va fi eligibilă pe vreun program european. Acum în program are doar asfaltare str. Calea lui Traian, de la Bujoreni până la Spitalul Județean.

„Noi la început vom merge pe zona aceasta de reparaţii stradale, trotuare, mici parcări în zona dintre blocuri. Vom face distincţie între lucrările de amploare şi cele mai mici pe care putem să le facem cu utilajele şi oamenii proprii”, a mai punctat primarul.

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.