253 total views

Premierul Victor Ponta susține că Ministerul Finanţelor a identificat 70 de taxe care pot fi eliminate într-o singură zi, fără să afecteze bugetul de stat.

 

În acest sens, premierul a spus că urmează să fie promovat un act normativ pentru eliminarea acestora.
Mai mult, Ponta este de părere că pe lângă cele 70 de taxe mai pot fi găsite alte 30-40 taxe la care se poate renunța/

“Am găsit 70 de taxe pe care le putem scoate într-o singură zi fără să sufere bugetul de stat, dar care ne ajută să nu mai înnebunim oamenii cu 70 de proceduri şi 70 de drumuri birocratice”, a spus Ponta.

Victor Ponta a cerut ministrului de Finanţe, Ioana Petrescu, ca săptămâna viitoare, pe baza datelor pe care le va primi de la fiecare minister, să prezinte Guvernului actele normative necesare pentru “desţelenirea” zonei de taxe, relatează mediafax.ro.

În ceea ce privește fiscalitatea din România, un studiu realizat la sfârșitul anului trecut arată că angajaţii români lucrează aproximativ şase zile pe lună doar pentru a-şi plăti taxele salariale către stat.

Analiza, realizată de compania de consultanţă Accace, ia în calcul contribuţiile sociale şi impozitul pe venitul obţinut din salarii valabile la sfârşitul lunii noiembrie, în şase state din regiune, respectiv Ucraina, Polonia, Ungaria, Slovacia, România şi Cehia, datorate de angajaţii cu un salariu net de 1.000 de euro, cu un program normal de lucru de opt ore pe zi, timp de 21 de zile pe lună.

“Cele mai ridicate taxe plătite de angajat, respectiv contribuţiile sociale şi impozitul pe venitul din salarii, le regăsim în Ungaria, urmată de Cehia şi România. Polonia şi Slovacia au aproximativ acelaşi nivel al taxelor totale plătite de angajat, iar angajaţii ucrainieni plătesc cel mai puţin. Deoarece majoritatea angajaţilor îşi negociază salariul net, foarte mulţi dintre aceştia nu sunt cu adevărat conştienţi că diferenţa dintre salariul brut şi cel net reprezintă timpul de lucru efectiv pe care aceştia îl prestează într-o lună doar pentru a-şi plăti toate aceste taxe către stat”, afirma Maria Cojocariu, payroll manager Accace în România.

Potrivit analizei Accace, angajaţii din Ungaria lucrează circa 34% din timpul de muncă dintr-o lună, aproximativ şapte zile, pentru plata taxelor către stat, în timp ce aproximativ 30% din munca prestată de angajaţii din Cehia şi România într-o lună, aproximativ şase zile, reprezintă de fapt timpul prestat pentru acoperirea valorii contribuţiilor sociale şi a impozitului.

 

Distribuie

Un comentariu

  1. PNL in OPOZITIE la Centru si la PUTERE in teritoriu ! Majoritatea institutiilor si agentiilor subordonate ministerelor sunt “butonate” in judete de pnl-isti,pe baza algoritmului politic stabilit in USL. Curat murdar ! Cum USL nu mai exista,se impune de URGENTA : Pixurile jos domnilor directori sustinuti de PNL,deoarece ati fost NUMITI pe baza unor “concurse” cu castigator DESEMNAT inainte de inceperea examinarii concurentilor(acolo unde au fost si altii decat voi). Poate ati sarit in barca actualei majoritati,poate inca mai negociati “saltul”,dar faceti cunoscut tuturor aceasta schimbare….sa stie si “boborul” si conducerea penelista ca voi nu va mai “regasiti” in doctrina partidului care v-a propulsat. Asa este frumos si cinstit,nu mai considerati ca ca voi nu e nimeni,ca fentati pe cineva !

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.